Röplabda, elődöntő

2024.03.20. 20:33

Hatalmas bravúr: már csak egy győzelem és döntős a KNRC

Az Extraliga elődöntőjének második mérkőzésén a Swietelsky-Békéscsaba látta vendégül a KNRC együttesét. A majdnem kétórás küzdelem végén ismét a kaposváriak örülhettek, így már csak egyetlen siker választja el őket a bajnoki döntőtől.

Trancsik Zsanett Kármen

Radnai Luca ásznyitásával indult a párharc, majd rögtön egy maratoni labdamenettel folytatódott (melyből nem volt kevés az összecsapáson). Sokkal magabiztosabban játszott a Békéscsaba, mint az elődöntő első mérkőzésén, míg a somogyiak több ki nem kényszerített hibát vétettek, valamint a nyitásfogadásuk sem állt a legbiztosabb lábakon. Kissé még álmosan kezdtek, de aztán hamar felvették a ritmust, 6–3 után 6–7-re jöttek fel, 9–11-nél pedig jöhetett is az első időkérés Tóth Gábor részéről. A játék előrehaladtával egyre jobban gyengült a hazaiak nyitásfogadása, 13–17-nél újra magához hívta tanítványait a vezetőedző. Ám ezután a csabaiak mindössze csak két pontot tudtak szerezni, a KNRC így pedig tízpontos különbséggel nyerte az első játszmát.

A második szettben végig a viharsarkiak voltak előnyben. 7–4-nél kért időt a mérkőzés során először Vincent Lacombe, de tovább folytatta a menetelést a Swietelsky Miroslava Paskova-Kaneva vezérletével. 8–8-nál még egyenlő volt az állás, aztán belehúzott a BRSE, 15–10-nél már öt volt közte, hullámvölgybe kerültek a vendégek, így ismét időt kért Vincent Lacombe, ám ez ezúttal sem segített. Elképesztő blokkparádét mutatott be a Békéscsaba egymás után, csak ebben az etapban hatot szereztek, az egész összecsapás során pedig tizenkettőt. Míg a kaposváriak csupán hetet. 9–10-es állás után sorozatban tizenhárom pontot gyűjtöttek (ebből hat volt a blokk) a csabaiak, sehogy sem tudták áttörni a somogyiak az ellenfél kezekből álló falát. Aztán Sara Dias törte meg a végtelen sorozatot, majd négy szettlabdát is hárítottak a vendégek, így 24–17-nél időt kellett kérnie Tóth Gábornak, végül Dominika Strumilo zárta le a játékrészt.

A következő felvonásban mintha kicserélték volna a kaposváriakat, már az elején négypontos különbséget alakítottak ki, míg a viharsarkiak sokat hibáztak. Újra agresszívan játszott a somogyi alakulat, melyre az ellenfél nem mindig tudott válaszolni, 10–16-nál már hat volt közte. Ám a hajrában két pontra zárkózott a BRSE, három szettlabdát is hárított, így 24–24-re módosította az állást. Az adok-kapokban pedig a legrosszabbkor vétettek hibákat a vendégek, így a végletekig elhúzták ezt a játszmát, végül hatalmas csatában 30–32-re diadalmaskodott a KNRC.

A folytatásban Adriani Vilvert gyártotta a pontokat, csak a negyedik etapban hét egységet gyűjtött. Látszódott a fáradtság mindkét térfélen, a tetőfokára hágott a feszültség is, ha becsúszott egy-egy hiba. 13–13-nál még egyenlő volt, de aztán a kialakított kétpontos különbséget sokáig tartani tudták a kaposváriak. 18–21-nél Diast Isadora Nicolai váltotta a nyitóhelyen, aki két ásszal vette ki a részét a hajrában, innentől pedig meg sem állt a győzelemig a KNRC, mely már csak egy sikerre van a bajnoki döntőtől.

Swietelsky-Békéscsaba–Kaposvári NRC 1–3 (–15, 18, –30, –19)

Békéscsaba, 800 néző. Vezette: Jámbor, Villás.

Swietelsky: Paskova-Kaneva 18, Pintér 12, Stepanenko 16, Strumilo 7, Kump 6, Aydinogullari. Csere: Molcsányi (liberó), Kotormán 1, Glemboczki 9. Vezetőedző: Tóth Gábor.

KNRC: Radnai 3, Dias 18, Hurst 11, Vilvert 15, Martin 2, Szedmák 19. Csere: Rády (liberó), Nicolai 2, Godó, Maiorano. Vezetőedző: Vincent Lacombe.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában