Diáksport díjátadó

2024.04.10. 19:29

Taroltak a táncosok a Munkácsy Mihály Gimnáziumban rendezett díjátadón

Kétszáznál is több sportolót és azok edzőit, felkészítőit köszöntötték szerdán délután a Munkácsy Mihály Gimnáziumban rendezett hagyományos diákolimpiai győztesek és korosztályos országos bajnokok fogadásán.

Fenyő Gábor

Fotó: Lang Róbert

Az idei díjátadón taroltak a táncsport képviselői: több mint 80 alkalommal szólították őket. A második legnépszerűbb sportág – mármint a díjazottak számát nézve – a fitnesz volt.

A 2022/2023-as tanév kaposvári diáksportolói

A leányoknál Bogenfürst Zsófia atlétát (Kisfaludy utcai Tagiskola/Kaposvári Sportközpont és Sportiskola – az edzője Laki-Lukács Péter), a fiúknál Harsányi Mátyás úszót (Táncsics Mihály Gimnázium/Kaposvári Sportközpont és Sportiskola – az edzői Hajdu Sándor, Meiszterics László és Virovecz Richárd), míg a csapatoknál a Munkácsy Mihály Gimnázium V–VI. korcsoportos futsalcsapatát (a felkészítő Rózsa János) választották meg a 2022/2023-as tanév legjobb kaposvári diáksportolóinak.

Korosztályos országos bajnokok és egyben diákolimpia győztesek

Atlétika (1): Bogenfürst Zsófia.
Dzsúdó (1): Kovács Dominik.
Ritmikus gimnasztika (2): Hírt Petra és Szvitán Zorka.
Táncsport (11): Balassa Bíbor, Tran Ngoc Quynh Anh, Kéri Emma, Borzavári Hanna, Gelencsér Réka, Kostyova Luca, Bognár Míra, Szabó Dorottya, Tihanyi Noémi, Horváth Zsófia Kincső és Halmóczki Márk.

Úszás (1): Harsányi Mátyás.

Diákolimpiai bajnokok

Atlétika (1): Bogenfürst Zsófia.
Birkózás (1): Koleszár Ármin.
Dzsúdó (1): Máté Márton.
Fekvenyomás (2): Závodny Dorka és Marian Máté.
Futsall (12): a  Munkácsy Mihály Gimnázium V–VI. korcsoportos csapata (Csatos Balázs, Czimmerman Gergő, Gelencsér Benedek, Haász Olivér, Ipolyi-Várkonyi Csanád, Horváth Fábián, Marton Kolos Iván, Nagy Adrián, Németh Máté, Országh Balázs, Pressing Máté Marcell és Szigeti Imre Máté).
Kosárlabda (4): Oros Márton, Szabó Milán, Domján Krisztián Balázs és Kreka Balázs.
Ritmikus gimnasztika (5): Farkas Júlia, Borbély Kata, Király Gréta Hanna, Bátori Lili és Mészáros Veronika.
Táncsport (51): Salameh Szidra, Domokos Lilla, Szabó Karolina, Vörös Izabella, Németh-Fehér Emma, Horváth Boglárka Csenge, Vörös Bence Viktor, valamint a Zrínyi Ilona Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagiskola gyermek triója (Bándi Léna, Szalóczy Ingrid és Terbe Hédi); a Kisfaludy utcai Tagiskola gyermekcsapata (Andrikó Zsófia, Bogár-Tóth Alíz, Burcsa Jázmin Nikolett, Czink Boglárka, Fülöp Dorka, Ölveti Adél, Somogyi Panna, Szigeti Emília Réka, Varga Viktória, Varga Vivien és Zeng Xiaoyuan); a Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola gyermekcsapata (Bartha Dorina, Berecz Gréta, Fülöp Luca, Hermann Mirella, Horváth Ramóna, Kovács Liliána Zafira, Molnár Bonita Szonja, Pintér Alíz Hanga, Rózsa Kitti, Tóth Sára és Turnár Hanna); a Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola gyermekcsapata (Bella Bianka, Czupor Luca Boglárka, Nezdei Judit Zoé, Vető Boglárka, Babcsány Nimród,  Horváth Szabolcs, Polgár Ákos és Ungvári Botond László); a Lorántffy Zsuzsanna Református Általános Iskola gyermekcsapata (Bödő Zora Bella, Márkus Zorka, Takács Fanni, Horváth Bence Rajmund és Pávlicz Bence Péter); a Munkácsy Mihály Gimnázium ifjúsági triója (Antal Dorottya, Tapazdi Éva Viola és Lóki Zsombor), a Munkácsy Mihály Gimnázium ifjúsági leány csapata (Káldi Katalin, Pátkai Veronika és Petter Alexa) és a Toldi Lakótelepi Tagiskola csapata (Béczi Lea, Békei Enikő, Borda Lilla, Domján Szabolcs Frigyes, Horváth Hanna Luca, Jani Janka, Kovács Dalma, Molnár Tamara, Tütő Gábor).
Uszonyos úszás (1): György Máté.
Úszás (6): Király Zsófia, Kardos Eszter, Szántó Réka, Boruzs Bianka, Bakó Luca és Marton Kitti.

  1. Békei Enikő
 

Korosztályos bajnokok

Atlétika (7): Csendes Regina, Hüber Emma, Pénzes Dóra Alíz, Pencsov Angelika, Csontos Ralf, Havasi Csaba és Horváth Zsolt.
Dzsúdó (2): Hegedűs Fanni és Bogdán Dávid.
Fitnesz (22): Fodor Noémi, Kordély Szonja, Bali Luca, továbbá a Bakó-Sas Fitnesz SE 7–9 évesekből álló csapata (Bartal-Kovács Szofia, Hifner Hanna, Kondráth Léna és Markovics Hanna); a Bakó-Sas Fitnesz SE 10–12 évesekből álló csapata (Németh-Jó Alíz, Tömösváry Zorka, Erdélyi Olivia, Bárány Dóra, Réti Fanni, Dobrovóczky Panna és Rébay Lilien); a Bakó-Sas Fitnesz SE 10–12 évesekből álló csapata (Péterfi Anna, Balázs Bernadett, Szijártó Míra és Pető Luca); a Bakó-Sas Fitnesz SE 13–15 évesekből álló csapata (Ernst Anna, Fodor Noémi, Sovák Réka és Tóth Anilla Netti).
Jégkorong (12): a KASI USE U14-es 3x3 jégkorongcsapata (Csordás Csenge, Vincze Petra, Győrffy Soma, Hirth Csongor, Horváth Thymo, Tál Gellért, Pintér Lázár, Ferenczi Hunor, Rigó Dávid, Major Péter, Polotár Zalán és Kováts Nimród).
Motorsport (1): Mohácsi Zsófia.
Ritmikus gimnasztika (5): Geszti Kíra, Szabó Nadin, Bene Laura, Iberpaker Kata és Ütő Izabella.
Táncsport (19): Horváth Camille, Péntek Bori, Bódis Botond, továbbá az Ametiszt Tánc-Sport Egyesület junior leánycsapata (Bíró Jázmin, Csór Hanna, Fazekas Bianka, Kiss Flamina, Kurucz Dominika, Lehotay Hanga, Máté Zsóka, Mettner Léna, Palancsa Kamilla Julianna és Papp Petra Doroti); az Ametiszt Tánc-Sport Egyesület junior csapata (Szerecz Emese, Farkas Marcell Zoltán, Kudomrák Noel, Papp Benjamin, Suszter Ferenc Dávid és Szabó Valentin Nimród).
Tollaslabda (3): Rostás Angéla, Hegedűs Fanni és Farkas Ezékiel.
Uszonyos úszás (13): Hargitai Lola Jázmin, Balan Csenge Kincső, Konecsni Lilla, Juhász Anna, Nagy Adrián Péter, Hajnal Péter Barna, Tóth Medárd, Antalicz Botond, Lipák Benedek, Németh Benedek Áron, Szabó Albert Zétény, Varga Bence és Begovácz Dániel.
Úszás (4): Kakuk Koppány Zéta, Kováts Alex, Sárközi Szabolcs és Bögözi Hunor.

Az aranykovácsok

Atlétika (7): Czipó Gabriella, Lipót Andrea, Grábner Tímea, Pintér Beáta, Laki-Lukács Péter, Pilbauer István és Golubics Zoltán.

Birkózás (2): Takács László és Koleszár Gábor.

Dzsúdó (3): Kéki Márton, Kordély Péter és Pilbauer István.

Fekvenyomás (2): Dovigyel Csaba és Könye Szabolcs.

Fitnesz (1): Prukner-Sas Médea.

Futsal (1): Rózsa János.

Jégkorong (1): Barna Dénes.

Kosárlabda (1): Csapó Gábor.

Motorsport (1): idősebb Németh Kornél.

Ritmikus gimnasztika (4): dr. Balogh Orsolya, Oláh Dóra, Boros Ninetta és Kutnyák Nikolett.

Táncsport (5): Bódis-Nagy Katinka, Bognár Alexandra, Bogyó Tamara, Kaszás Levente és Tumó Roland.

Tollaslabda (1): Szőke Andrea.

Uszonyos és búvárúszás (5): Varga-Takács Barbara, Lábodi Laura, Kovács László, Lengyeltóti István és Makatics Péter.

Úszás (3): Hajdu Sándor, Meiszterics László és Virovecz Richárd.

A díjakat Szita Károly polgármester, Dér Tamás alpolgármester, valamint többek között Gyallai Katalin, a házigazda Munkácsy Mihály Gimnázium igazgatója, Fekete Ádám, a Kasi igazgatója és Körmendiné Hajdu Gyöngyi, a Somogy Megyei Diákport Bizottság elnökasszonya adta át.

 

Abszolút nincs semmi baj a kaposvári utánpótlással 

Legalábbis ez derült ki szerdán délután a Munkácsy Mihály Gimnáziumban rendezett diákolimpiai bajnokok jutalmazásán és fogadásán. Az már egy más kérdés, hogy olyan meghatározó sportágakkal – mint mondjuk az atlétika, a birkózás, a dzsúdó vagy éppen az úszás – csak elvétve találkozni. Pedig több mint 200-an vehettek át díjat, mármint a sportolók...

Azt például tudták, hogy a kitüntetettek közel a fele a táncsport képviselői? A másik sportág, ami szintén tarolt, az a fitnesz; több mint 20 versenyzőjüket szólították. Tavaly 16 olyan diáksportoló volt, akik korosztályos országos bajnokok és egyben diákolimpiai győztesek voltak. Csupán öten voltak az atlétika, a dzsúdó, az úszás és a ritmikus gimnasztika képviselői: a többiek mind a tánc világát képviselték. Félszáznál is többen voltak „csak” diákolimpiai győztesek, egy híján pedig húszan korosztályos országos bajnokok táncfronton.

Amiért igazán leültem a számítópépem elé, az a röplabda. A bajnok Fino Kaposvárt nem véletlenül választották meg a megyeszékhely legjobb csapatának. Az aranycsapat tagjai közül mégis csak Bögöly Gábort és Iván Bencét láthattuk – na meg több röpis utánpótlás-válogatottat –, mert a bajnokok köszöntésénél valamiért és valahogy bizony kimaradtak.

Mint ahogy szerdán délután sem lehetett őket látni. Igaz, tavaly a korosztályos együtteseik nem állhattak a dobogó legmagasabb fokán, négy alkalommal is a másodikak voltak. Pedig ez jóval értékesebb, mint mondjuk egy „B” kategóriás arany, legyen is szó bármilyen sportágról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában