Uszonyosúszás

2024.05.24. 07:00

Az Adorján SE három sportolója is bekerült a válogatottba

Az uszonyosúszók számára a 2024. évi világversenyek kvalifikációs időszaka május 18-án zárult le egy utolsó megmérettetés keretében Kecskeméten. A junior és felnőtt válogatottságért való küzdelem mellett az utánpótlás korosztályra is gondoltak a szervezők, így a június elsejei diákolimpia előtt egy jó erőfelmérőn vehettek részt a Kaposvári 1.MCM-Diamant Adorján SE utánpótláskorú sportolói.

Klein Péter Nándor

Fotó: Lang Róbert

A versenyen több távon is rajthoz álltak azok a sportolók akik még a szintidők és egymás közti sorrend elsőségéért versengtek. Az eredmények alapján a nap zárásaként véglegesítésre került a junior- és a felnőtt világbajnokságra utazó válogatott keret. A kecskeméti verseny alapján a Kaposvári 1.MCM-Diamant Adorján SE csapatából három sportoló vívta ki világbajnoki szereplést. A juniorok közül Vince Marcellnek először sikerült bekerülnie a válogatottba. A kaposvári úszó több számban is képviselheti hazánkat a litvániai Klaipedaban rendezett világeseményen, ugyanis egyéniben a 100 méteres uszonyos gyorsúszás, az 50 méteres apnea és a 100 méteres búvárúszás mellett a 4×50 méteres felszíni váltó és a  4×100 méteres mix uszonyos gyorsúszóváltó tagjaként is vízbe ugrik. 
A Belgrádban rendezett felnőtt világbajnokságra az Adorján SE két kiválósága úszott szintet: Stadler Csenge és Lengyeltóti Bence. Csenge jó formában várja a szerbiai utazást és a 400 méteres uszonyos gyorsúszós számot, ugyanis nemrég ezüstérmet szerzett a lignanoi uszonyosúszó világkupán. Lengyeltóti Bence fiatal kora ellenére is rutinos versenyzőnek mondható, már nem az első világbajnokságára készül, s ezúttal az a célja, hogy érmekkel térjen haza a szerb fővárosból. Erre a fő számában, 400 méteres uszonyos gyorsúszásban van a legnagyobb esély, de a többi két számban a 200 méteres uszonyos gyorsúszában, illetve a  4×200m felszíni váltó tagjaként is dobogóesélyes. 

Az Adorján SE sportolóinak további eredményei

  • Kovács Jázmin (cápa) 50 m pillangó úszáson, 50 m-, 100 m- és 200 m uszonyos gyorsúszás távokon a dobogó második fokára állhatott fel.
  • Antalicz Botond (gyermek) 50 m uszonyos gyorsúszáson 1. hely, 100 m uszonyos gyorson 2., míg 200 m uszonyos gyorsúszáson 3. helyen zárt.
  • Kovács Lívia (serdülő) 200 m felszíni úszás 1. hely, 400 m felszíni úszás 1. hely, 100 m uszonyos gyorsúszás 2. hely, 50m búvárúszás 2. hely.
  • Antalicz Kristóf (serdülő) 50 m búvárúszás 3. hely.
  • Lengyeltóti Bence (felnőtt) 100 m felszíni úszás 2. hely.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában