Sulipóló bajnokság fotókkal, videóval

2024.06.13. 17:25

Két kézzel szórták a gólokat

Kaposvár második, illetve harmadik osztályos tanulóit hívta egy remek hangulatú vízi csatára a Kaposvári Vízilabda Klub, amely újra megszervezte az MVM Sulipóló bajnokságot.

Klein Péter Nándor

Fotó: Muzslay Péter

Gyerek zsivajtól harsogott a kaposvári Virágfürdő tanmedencéje, melyben csütörtökön a város általános iskoláinak második, míg pénteken a harmadik osztályos diákjai vívtak egymással gólgazdag vízi csatákat. A fiúk és lányok szórakozva ismerkedhettek meg hazánk legsikeresebb csapatsportjával, ugyanis a Sulipóló bajnokságban még két kézzel is megfoghatták és dobhatták a labdát, illetve azok is remekül érezték magukat, akiknek még nem a legjobb a vízbiztonságuk, hiszen a tanmedencében leért a lábuk. 
– A Sulipólót korábban a Magyar Vízilabda Szövetség szervezte, viszont ez a sorozat megszakadt, viszont úgy véljük, van értelme újjáéleszteni – mondta Prikidánovics Nándor, a Kaposvári VK utánpótlás edzője. 

– Ebben a szezonban már második alkalommal szereztük meg, ugyanis decemberben tartottuk az elsőt. A terveink szerint a folytatásban is évente kétszer rendeznénk Sulipóló bajnokságot, egyet a téli, egyet pedig a nyári szünet előtt, hogy a fiatalok megismerkedjenek ezzel a sportággal.

 A vízilabdát infrastruktúra hiányában nehéz bevinni az iskolákba, így számunkra ezeken a rendezvényeken nyílik lehetőség arra, hogy megszerettessük a vízilabdát a gyerekekkel. A célunk, hogy minél több iskola csatlakozzon a Sulipóló bajnokságokhoz, mely teljesen a vízilabda előszobája. Itt ugyanis még leér a medence aljára a gyerekek lába, ami ad számukra egy biztonságot, így még önfeledtebben játszhatnak. 

Amíg a gyermekek élvezték a torna minden egyes percét, addig a parton a pedagógusok és az edzők követték a vízilabda palánták minden mozdulatát, különös tekintettel arra, hogy kiből válik majd a következő évek magyar klasszisa, akár fiú, akár női vonalon. 
– A decemberi Sulipóló bajnokságon is részt vettünk, ami egy remek szervezésű, kitűnő rendezvény volt, emiatt is gondoltuk, hogy ezúttal elhozzuk a gyerekeket, akik víz mellett a labdát is imádják – mondta Szemen-Szeitz Szilvia, a Toponári Tagiskola testnevelő tanára. – Testnevelés óra keretén belül is hozzuk őket úszni a Virágfürdőbe, sőt többen vízilabdáznak is a tanulóink közül. Úgy gondolom, ez egy remek kezdeményezés, mely során az edzők nyitott szemmel járnak és próbálják kihalászni a tehetségeket. 

A 2. osztályosok Sulipóló bajnokságának végeredménye

1. Kisfaludy Tagiskola II. 2. Gyakorló iskola, 3. Rákóczi Tagiskola, 4. Toponári Tagiskola, 5. Kisfaludy Tagiskola I., és a Kodály Központi Iskola.

Különdíjasok:

Legjobb kapus: Gelicz Gergő (Kisfaludy Tagiskola)
Gólkirály: Nagy Patrik (Gyakorló Iskola)
Legjobb játékos: Kovács Benedek (Kisfaludy Tagiskola)

 

A 3. osztályosok Sulipóló bajnokságának végeredménye

1. Kisfaludy Tagiskola, 2. Gyakorló Iskola I., 3. Gyakorló Iskola II., 4. Kodály Központi Iskola, 5. Toponári Tagiskola, Rákóczi Tagiskola.

Különdíjasok

Legjobb játékos: Teszler Olivér (Gyakorló Iskola)
Gólkirály: Horváth Zétény (Gyakorló Iskola)
Legjobb kapus: Kokas Bálint (Rákóczi Tagiskola)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában