vízilabda

2018.04.25. 22:59

A kaposváriak nyerték a büntetőpárbajt

Idei 13. bajnoki fellépésén is megőrizte a veretlenségét az idősebb Berta József vezette házigazda Kaposvári VK alakulata, miután a 9–12. helyekért zajló rájátszásban büntetőpárbajban bizonyult jobbnak a Bp. Vasas-Plaket együttesénél.

Fenyő Gábor

A második etap közepén már úgy tűnt, hogy el is dőlt a meccs sorsa, lévén a házigazda kaposváriak Vindisch Ferenc vezényletével ekkor már a negyedik góljukat lőtték, míg a Vasas a 14. percben csak az elsőt. Ha a gólok nem is potyogtak sűrűn, azért a kapufát becsülettel faragta mindkét társaság. Az utolsó nyolc perces szakaszban aztán izgalmassá vált a meccs, a vendég fővárosi piros-kékek pedig egyenlítettek.

Következett a büntetőpárbaj, amelyet már állva tombolt végig a publikum. A Vasas-Plaket első embere, Bóbis Máté a felső lécre vágta a labdát, a többiek viszont – sorrendben Bencz Rolf, Marnitz Gergő, Simon Henrik és Séllay-Rauscher Domonkos – bevették a kaput. A házigazdáknál Kovács Olivér kezdte meg a hálószaggatást, majd a montenegrói légiós Nikola Giga, aztán Juhász-Szelei Norbert és Dobos Dávid folytatta, az ötödik ember, Lukács Ábel Benedek viszont rosszul célzott. Minden kezdődhetett elölről, ám most már felváltva dobták az ötmétereseket. Az első párban a Vasas csapatkapitánya, Bóbis Máté most már nem hibázott, akárcsak a Kaposvári VK cs.k.-ja, Kovács Olivér. A második körben viszont Bencz Rolf büntetőjét hárította Krémer Balázs, ellenben Nikola Giga könyörtelen ítélet-végrehajtónak bizonyult.

A hét pontig tartó párharc állása jelenleg 6:3 a Kaposvári VK javára. Folytatás a jövő héten szerdán Budapesten a Vasas-Plaket otthonában.

Kaposvári VK–Bp. Vasas-Plaket 8–8 (2–0, 2–2, 3–3, 1–3) – ötméteresekkel 14–13

Kaposvár, 200 néző. V.: Homonnai, Tordai.

Kaposvári VK: Krémer – Vindisch (4/1), Juhász-Szelei (1), Kovács O. (1), Tóth K. (1), Dobos D., Giga. Csere: Varga Zs. (1), Lukács Á., Németh L., Palotás S., Pataki, Sántavy. Edző: idősebb Berta József.

Bp. Vasas-Plaket: Jónás Gy. – Bencz (3/1), Bóbis (1), Séllay-Rauscher (1), Simon H. (1), Hőna, Takács B. Csere: Steinmetz Á. (1), Ladányi (1), Babay, Trombitás, Marnitz G., Hajdú A. Vezetőedző: Földi László.

Emberelőnyös helyzetből született gólok: 10/1, illetve 11/6. Akciógólok: 6, illetve 1. Ötméteresek: 1/1, illetve 1/1.

Kipontozódott: Takács B. (a 25. percben), Babay (a 26. percben), Sántavy (a 31. percben).

Kiállítva végleg cserével: Varga Zs. (a 28. percben).

Idősebb Berta József: – Az idei 13. bajnoki meccsünkön is veretlenek maradtunk, de csak látványos nagy kínlódás árán.

Földi László: – A bajnoki alapszakaszban játszott meccshez hasonlóan most is négy gólos előnyt adtunk a házigazda kaposváriaknak, de a meccs végére felzárkóztunk, s végül a büntetőpárbaj döntött a hazaiak javára.

A másik mérkőzésen: Pécsi VSK-Mecsek Füszért–Metalcom-Szentesi VK 11–6 (5–2, 2–2, 4–0, 0–2).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában