kézilabda

2018.04.26. 12:46

A váciak is alulmaradtak a siófoki Arénában

A Kisvárda után a Vácot is megállította a Siófok, az előbbi kilenc az utóbbi hét győzelem után bukott el a Kiss Szilárd Arénába.

Keszthelyi Zoltán

A balatoniak a huszonegyedik perctől végig vezetve, mondhatni magabiztosan nyertek a váciak ellen, nagy lépést téve ezzel a negyedik hely irányába.

Németh Csilla kiesésével újra kellett szerveznünk a védelmünket, a lelkünket is kitettük a pályára, nagy győzelmet arattunk – mondta boldogan a lefújás után a tréner. A Mazák-Németh nélküli csapat ezúttal harminc felett kapott ugyan, ám ez is kevés volt a váciaknak az üdvösséghez.

A „rangadót” a huszonegyedik perctől végig vezetve, izgalommentesen hozták le a házigazdák, talán ha három perccel a vége előtt Pappné Szamoránszky Piroska nem a kapufát találja el és feljönnek egyre a vendégek némileg szorosabb lehetett volna a végjáték, de a váci pontszerzés nem volt benn ebben a találkozóban.

– Hektikus küzdelem volt, megérdemli a dicséretet a Siófok, teljesen jogosan tartotta otthon a két pontot – ismerte el Szilágyi Zoltán edző is.

Azért meg kell jegyezni, biztosan lesz még sok örömük azért ebben az együttesben a váci szurkolóknak, hisz a belső négyeséből Kácsor most töltötte még csak be a tizennyolcadik évét, a Hámori, Kovács, Helembai hármas pedig a huszonkettedik születésnapját fogja ünnepelni idén. A jelen viszont a balatoniaké, hisz ezzel a sikerrel akár a negyedik hely is elérhetővé vált számukra. Pontszámban beérték a váciakat, akik a hátralévő bajnokikon a Győr, Érd, Dunaújváros, FTC négyessel játszanak, illetve ott vannak egy pont hátrányban a válogatott Kovács Annával szerződést bontó Dunaújváros mögött. Utóbbi ellenfelei a Kisvárda, Kecskemét, Vác és az Alba lesznek. Kisvárdán és Vácon pedig nem lesz könnyű dolguk. Nze Minkoék sorsolása viszont mindegyik riválisánál könnyebbnek ígérkezik. Az Alba elleni idegenbeli meccs után, fogadják a Budaörsöt, utaznak Békéscsabára és a Vasas ellen zárnak otthon.

Siófok KC–GVM-Europe Vác 34–31 (21–17)

Siófok, Kiss Szilárd Aréna, 800 néző. Vezette: Bócz, Wiedemann.

Siófok KC: Szemerey – Böhme 8(3), Geiger 5, Nze Minko 8, Elghaoui 5, Maibom 1, Aoustin 5(1). Csere: Dedu (kapus), Jezic 2, Ferenczy. Vezetőedző: Lars Rasmussen.

Vác: Arenhart – Jovetic 6, Hámori 2, Kovács P. 6, Helembai F. 7, Kácsor 3, Radosavljevic 2. Csere: Suba (kapus), Szondi, Szamoránsky P. 1, Barján 2(1), Diószegi, De Souza 2(2), Bukovszky. Vezetőedző: Szilágyi Zoltán.

Kiállítások: 10(8), ill. 12(6) perc. Hétméteresek: 6/4 (2/2), ill. 5/3 (4/2).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában