Helyi sport

2018.05.27. 20:00

Egy pont és más semmi…

Folytatta negatív szériáját a BFC Siófok, mely immár ötödik nyeretlen meccsét játszotta a Szeged 2011-Grosics Akadémia otthonában, Gyulán. Igaz, ezúttal legalább sikerült pontot menteni, ám így is egy fordulóval a vége előtt egy pontra vannak a kieséstől.

Keszthelyi Zoltán

Előre is borítékolható volt az iksz, hisz a Szeged a döntetlenkirály a másodosztályban. A siófokiak elleni már a tizenhetedik volt nekik ebben a szezonban... Ennek az iksznek viszont inkább siófoki oldalon örülhetnek, mert ez volt a maximum tőlük ezen a napon! Pocsékul kezdtek ezúttal is, harmincöt percig semmi veszélyt sem jelentetek az ellenfél kapujára, akkor egy Petneházi szabadrúgás utáni Gál próbálkozás után ölelte a labdát magához Aleksic. A házigazdák produkciója sem volt jobb, hogy mégis született gól az Szilágyinak volt köszönhető! Fehér eladott labdájával indult minden, abból fordultak a házigazdák, az indításába pedig olyan szerencsétlenül ért bele Szilágyi, hogy a labda a kapujából kiinduló Balajcza fölött a hálóba hullott…

A fordulás után a siófokiak kezdtek bátrabban, Elek egyenlíthetett volna, ám Bévárdi lefejelt labdáját a kapus kezébe lőtte. A vendéggólt Petneházi szöglete hozta meg, miután a kapu előterében pattogó labdát Elek lőtte a bal alsóba! A lendület azonban nem tartott sokáig, a hajrá a házigazdáké volt! Szabó passza után Zádorié volt a meccslabda, de mellé lőtt (77.p). A hosszabbításban pedig Szilágyi újabb hibája után, szemben a kapuval, 17 méterről végezhetett el szabadrúgást Szabó, ám fölé tekert.

Nem volt szórakoztató mérkőzés, nagyon gyenge első félidőt egy némileg jobb, izgalmasabb második követett. Rengeteg volt a szabálytalanság, a kilencven perc alatt harmincöt! Ráadásul nem is mindent fújt le Nagy Róbert, aki ebben a szezonban már negyedik meccsét vezette a Szegednek, mely ezeken egyszer sem kapott ki! A házigazdák ezzel az ikszel már tizenhárom veretlen meccsnél járnak, ám így is a balatoniak mögött állnak a bajnoki tabellán.

 

Merkantil Bank Liga NBII – 37. forduló

Szeged 2011-Grosics Akadémia – BFC Siófok 1–1 (1–0)

Gyula, Grosics Katolikus Labdarúgó Akadémia – Centerpálya, 400 néző. Vezette: Nagy Róbert (Punyi Gyula, Márkus Péter)

Szeged 2011-Grosics Akadémia: Aleksic – Tamaskó, Farkas M., Tóth G., Gergényi – Horváth A., Coroian (Nicorec – 64.p.) – Szabó P., Germán, Zivanovic – Zádori. Vezetőedző: Goran Kopunovic.

BFC Siófok: Balajcza – Szilágyi, Fehér Zs. (Lénárt – 84.p.), Lorentz, Nemes – Petneházi, Gál M. – Nagy D., Bévárdi, Farkas N. (Vólent – 62.p.) – Elek B. Vezetőedző: Varga Attila.

Gólszerzők: Szilágyi (39.p. – öngól), Elek B. (56.p.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában