kézilabda-előzetes

2018.05.18. 15:41

 Fontos két pontot szerezhetnek a siófoki lányok

Keszthelyi Zoltán

Ez a harc lesz a végső a siófokiak számára, akik a kieséstől megmenekült Békéscsaba otthonában lépnek pályára szombaton 17 órakor. A képlet egyszerű; 2016 januárja után újra nyerni kell a Viharsarokban és kiszurkolni a váciak hazai sikerét az újvárosiak ellen és máris magukénak érezhetik a negyedik helyet a bajnoki tabellán, ami a nehézségeik ismeretében elismerést érdemlő eredmény. Ha viszont kikapnak borul minden, ám ez hatalmas meglepetés lenne. A papírforma egyébként is siófoki sikert ígér, igaz a Magyar Kupában nem sikerült nyerni a lilák otthonában, ám akkor a Jezic nyolc akciógóljának is köszönhetően kiharcolt döntetlen (30-30) elég volt a továbbjutáshoz. A beállónak ez volt támadásban a legjobb mérkőzése, nagyon fontos szerepe volt tehát abban, hogy a somogyiak ott lehettek a Magyar Kupa négyes döntőben, ami a szezon talán legemlékezetesebb pillanatait hozta.

Most viszont nyerni kell a korábbi siófoki tréner, Horváth Roland jelenlegi csapata ellen. Az utóbbi – Lars Rasmussenhez hasonlóan – remek munkát végzett, hisz bent tartotta a lilákat az élvonalban. Köszönhető ez annak, hogy a legutóbbi nyolc bajnokin kilenc pontot gyűjtöttek az addigi kettő (!) mellé. Az MTK otthonában ikszeltek (30-30), nyertek viszont Budaörsön (26-25), illetve otthon a Kecskemét (30-25), az Alba (28-22) és a Vasas ellen (32-24). Nincsenek tehát rossz passzban annak ellenére sem, hogy a legutóbbi fordulóban hazai pályán tizenkettővel kikaptak a Fraditól, melynek dobtak huszonötöt. A hajrá nem könnyű számukra, hisz Fradi után most a Siófokkal, zárásként pedig a friss Bajnokok Ligája győztes Győrrel találkoznak, ezért is volt fontos számukra, hogy minél előbb lerendezzék a bennmaradást. Kétség kívül a három meccsből, ez a siófokiak elleni tartogathat számukra némi sikerélményt a Magyar Kupa eredményből kiindulva. Ha viszont a bajnoki összecsapásukat nézzük, már más a helyzet.

A Balaton partján tízzel (39-29) nyert a Siófok KC a francia világbajnok, Nze Minko tizenegy találatával. Az utóbbi egyébként a kupameccsnek is főszereplője volt, miután huszonöt perccel a vége előtt, négygólos somogyi vezetésnél kiállítatta magát, nagyon nehéz helyzetbe hozva ezzel csapatát egy kiemelten fontos találkozón. A Siófokon viszont szinte egyedül verte a lilákat ezzel a tizenegy akciógóllal, ami a szezoncsúcs volt tőle, hisz kilencnél több gólt csak ezen a bajnokin szerzett.

Nem lesz könnyű mérkőzés, ha viszont a balatoniak harcosan, koncentráltan teszik a dolgukat, akkor biztosan begyűjtik ezt a két pontot, ami – ha nyer a VÁC – nagyon sokat érhet Mazák-Némethék számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában