RÖPLABDA MAGYAR KUPA/FÉRFIAK – Galéria

2017.12.15. 22:07

Magabiztosan verte a Fino Kaposvár a Sümeget

A várakozásnak megfelelően magabiztosan nyerte a házigazda Fino Kaposvár a Sümegi RE elleni visszavágót a Kodály iskolában, s így a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé jutott.

Fenyő Gábor

Fino Kaposvár–Sümegi RE 3–0 (19, 16, 22)

Kaposvár, Kodály Zoltán Központi Általános Iskola tornacsarnoka, 100 néző. V.: Szarka J., Varjasi.

Túlzás lenne azt állítani, hogy magabiztosan kezdte volna a kupavisszavágót a Kodályban a Fino Kaposvár társulata, ám a nyitójátszma második fele már az volt.

A második játékrészben aztán a csereként érkezett Bögöly Gábor új színt hozott a házigazda kaposvári együttes játékába. Egyre nagyobb lett a különbség a két csapat között, a második szettet pedig Keen Cameron három ásza zárta le. Ezzel – miután az első sümegi találkozót 3–1-re nyerte a Demeter-egylet – igazából el is dőlt minden, a többi csak amolyan ráadás volt.

A harmadik, utolsó felvonás ott folytatódott, ahol az előző abbamaradt: a Fino Kaposvár válogatott karmestere újabb két foghatatlan ásszal kínálta meg az ellent. Horváth Kristóf kitartóan osztotta a „takarókat” – közben a két Szabó, Bence és Barna után Kiss Máté és Kulcsár Adrián is a pályára került –, a 64 perces mérkőzés végét pedig Kalmár Ákos bombája jelentette.

A Fino Kaposvár alakulata kettős győzelemmel, 6–1-es szettaránnyal került a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé. A párharc hőse Keen Cameron volt, aki az odavágón 11, a kaposvári visszavágón pedig hat ásszal szórta meg a sümegieket. Folytatás vasárnap 17 órakor Debrecenben immár a bajnoki pontvadászat keretében, ami egyben évzáró is lesz.

 

Fino Kaposvár: Keen (7), Nikolov (7), Nagy J. (7), Kalmár Á. (9), Horváth K. (9), Vajda T. (5). Csere: Pápai P. (liberó), Szabó Bence (–), Szabó Barna (2), Bögöly (9), Kiss M. (–), Kulcsár A. (1). Vezetőedző: Demeter György.

Sümegi RE: Balla (1), Kaposi (10), Tigyi (6), Erki (12), Németh Z. (5), Nagy P. (3). Csere: Illés T. (liberó), Péter B. (2), Óhidi (–). Vezetőedző: Tamás Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában