kosárlabda-előzetes

2018.04.23. 19:03

Továbbra is szüksége lesz a szigorú védekezésre a Kaposvárnak

Újabb fontos hazai találkozón lép pályára a Kaposvári KK NB I./A csoportos férfikosárlabda együttese. A somogyiak a Naturtex SZTE-Szedeák csapatát látják vendégül kedden 18 órakor a Kaposvári Városi Sportcsarnokban.

Kun Zoltán

Kaposvári KK - Szolnoki Olaj KK kosárlabda mérkőzés

Nem túlzás azt állítani, hogy sorsdöntő hét következik a kaposváriak számára. Fekete Ádám vezetőedző tanítványai kedden a Szegeddel, majd pénteken a Pécsi VSK-VEOLIA alakulatával csapnak össze. Mindkét mérkőzést a somogyi megyeszékhelyen rendezik. Ezzel a két párharccal lesz teljes az a négy meccsből álló hazai sorozat, amellyel a legjobb nyolc közé jutást alapozhatja meg a kaposvári alakulat. Ha mind a négy összecsapást sikerrel vívnák meg Hendleinék remek pozícióból várhatnák a középházi középszakasz utolsó három (immár idegenben esedékes) bajnoki találkozóit. A kaposváriak helyzete jelenleg még koránt sem egyértelmű a hatodik helytől a tizedikig bárhol végezhet a csapat.

Az aktuális állás szerint a legjobb nyolc közé kerülésre talán az éppen kedden érkező Szegednek van a legkevesebb esélye. Ha legyőzik őket Bakiék, és az Atomerőmű SE nyerne Zalaegerszegen, alighanem le is mondhatnának a rájátszásról. A szegediek éppen ezért biztosan sokszoros erőbedobással küzdenek majd, hogy a tizenkét győzelemből és tizenhét vereségből álló mérlegükön javítsanak. A tizedik helyen álló Tisza-partiakat az alapszakasz során mind a somogyi megyeszékhelyen, mind Szegeden sikerült megverni. Igaz utóbbi meccsen Ivosev büntetőivel az utolsó percben sikerült kivívni a 73–72 arányú diadalt. A kaposváriak erőcsatára azóta újabb két meccset döntött el a somogyiak javára, így az elmúlt öt meccsből négyet megnyertek. Az egységes csapatteljesítmény eddig átlendítette a Fekete Ádám tanítványait a holtpontokon és két sérült játékosukat nélkülözve is valamennyi összecsapáson méltó ellenfelek voltak a teljes, vagy teljesebb kerettel rendelkező ellenfelekkel szemben.

Kedden a szegediek ellen is arra a fegyelmezett és szigorú védekezésre lenne szükség, melyet ezeken a találkozókon többségében láttunk. Emellett a távoli dobásokban mindenképpen javulni kell, hiszen ha ezen a téren ismét olyan gyenge mutatóval rukkolnak elő a hazaiak, mint legutóbb a zalaiak ellen, akkor a Tisza-partiak legyőzése is komoly nehézségbe ütközhet. A szurkolók segítségével azonban ismét begyűjtheti a két pontot a kaposvári alakulat, amely remek előjelekkel várhatná a pénteki, pécsiek elleni nagy rangadót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában