Kézilabda NB I., nők előzetes

2018.04.24. 15:24

Vernék a vendég Vácot

Rangadó a javából; egy újabb „év meccse” következik a Siófok KC számára a Kiss Szilárd Arénában. A Balaton-partiak az egymás után hét győzelemnél járó, a tabellán ötödik Vácot fogadják szerdán 18 órakor.

Keszthelyi Zoltán

Nagyon nehéz a feladat, de nem megoldhatatlan, elég csak arra gondolni, hogy a Kisvárda kilenc győzelemmel a háta mögött érkezett Siófokra, ahol aztán elbukott. Nem volt egy szép mérkőzés, de a sikert nem kell megmagyarázni, ráadásul Nze Minko nélkül érték el, melyhez elég volt mindössze 19 lőtt gól. A várdaiak ráadásul oda-vissza verték a váciakat. Minden meccs más persze, ám a hazai pálya a siófokiak malmára hajtja a vizet, ahogy remélhetőleg Nze Minko visszatérése is, ha pedig Geiger is elkapja a fonalat. Az alapja egy sikeres mérkőzésnek persze a jó védekezés lehet. Az elmúlt öt meccsen – a Magyar Kupa négyes döntőt is beleszámolva – átlag 22,6 gólt kaptak a balatoniak, ami mindig szoros, kiélezett mérkőzéseket hozott számukra váltakozó eredménnyel. Egy nehézségekkel küzdő csapat számára a védekezés kiemelt szerepet kell, hogy kapjon, ezért is volt aggasztó Mazák-Németh Csilla kiválása Kecskeméten. Remélhetőleg Lars Rasmussen vezetőedző számíthat rá ezen a rangadón.

A védekezés azért is kiemelt szerepet fog kapni, mert az elmúlt hét győztes bajnokin átlagban 37,6 találatot értek el a váciak, utoljára februárban kaptak ki otthon a Kisvárdától és azon a mérkőzésen mindössze huszonhárom gólt értek el. Ez lehet ellenük a siker egyik receptje. A váci oldalon Jovetic viszi a prímet, aki 102 találatnál jár, akit a korábban Siófokon is játszó De Sousa követ a házi góllövőlistán kilencvennégy találattal.

Az ősszel Vácon, öt ellenük nyeretlenül megvívott bajnoki után nyert végre újra a Siófok, egy végtelenül kiélezett mérkőzésen, egyetlen találattal (27–28), egy utolsó pillanatban szerzett Böhme góllal. Azt megelőzően pedig 2016 márciusában verték meg őket, méghozzá idegenben. Az őszi, Vácon játszó csapat már nagyon hasonlított a mostanira, hisz „csak” az akkor hét gólt jegyző Damnjanovic hiányzik tőlük. Ezen az említett találkozón debütált Geiger Melinda, aki fantasztikus teljesítményt nyújtott, hét akciógólt szerzett úgy, mintha mindig ebben a csapatban játszott volna. Ezt a teljesítményt sajnos azóta sem sikerült megközelítenie, egy budaörsi vesztes találkozón dobott négy találat volt tőle eddig a legtöbb. Most az őszi váci meccsen látott hasonló „varázslat” kéne tőle kétségtelen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában