Röplabda NB I., nők

2018.01.18. 13:57

A Viharsarokba utaznak a kaposvári röplabdázók

A bajnoki címvédő és Magyar Kupa-győztes Linamar-Békéscsabai RSE vendége lesz pénteken 18 órakor az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem NB I.-es női röplabdacsapata.

Fenyő Gábor

Ismét hosszú útnak vág neki az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem társulata: öt nappal a nyíregyházi fellépésük után pénteken a Viharsarokba utaznak. A két csapat már találkozott egymással a Magyar Kupában, s a várakozásnak megfelelően a csabaiak jutottak tovább.

A kaposvári együttesnek ez lesz az idén a második fellépése, míg a házigazda békéscsabaiak már négy (!) tétmeccset letudtak. Január 4-én a MEVZA Kupában tartották az évnyitót, ahol 3–0-ra legyőzték a szlovák Slavia Bratislavát. Ezután a CEV Kupában – ugyancsak hazai pályán – az izraeli Maccabi Haifa XT csapatát verték 3–0-ra.

A legjobb hat csapatot tömörítő felsőházi rájátszást annak az Újpestnek az otthonában kezdték, amely a bajnoki alapszakaszban több mint két és fél éven át tartó veretlenségüknek vetett véget. Azon a meccsen 3–1-re visszavágtak, majd azt a Jászberényi RK együttesét verték három játszmás találkozón, amely előtte a Bp. Vasas-Óbuda otthonában tudott győzni.

Az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem a trónkövetelő Nyíregyházán szoros szetteket váltott, s pénteken este 18 órakor Békéscsabán is az lehet a célja, hogy látótávolságon belül tartsa a házigazdákat. Ezzel a Zarka-csapat le is tudja a januári penzumát. Februárban öt bajnoki találkozó vár rájuk, s jó hír a csapat híveinek, hogy ebből négy hazai lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában