Hírek

2005.09.30. 15:13

Szombattól 12 forinttal lesz olcsóbb a benzin

Az előzetes számítások szerint várhatóan 11,42 forinttal lesz olcsóbb a benzin, és 10,84 forinttal kevesebbe kerül majd a gázolaj szombaton nulla órától – hangzott el a Mol tegnapi sajtótájékoztatóján. Az ármérséklés oka: 25 százalékról 20-ra csökken az üzemanyagok áfája.

Braunmüller Lajos

Horváth Ferenc, a Mol termékelőállítás és kereskedelem divíziójának ügyvezető igazgatója hangsúlyozta: a társaság október elsejétől azonnal, késedelem nélkül átvezeti fogyasztói áraiba az alacsonyabb áfakulcsot, szombat reggel tehát már olcsóbban tankolhatunk. A sajtótájékoztatón külön kitértek az áfakulcsváltozás által okozott technikai problémára is: a pénztárgépek nem tudják értelmezni majd a három hónapig egymás mellett létező húsz és huszonöt százalékos áfakulcsokat. Az olajtársaság pillanatnyi álláspontja, hogy januárig szünetelteti az ötszázalékos áfával terhelt cikkeket, így például nem lehet majd könyvet kapni a benzinkutaknál (a tizenöt százalékos áfával terhelt térképeket nem érinti a változás). Nem kizárt azonban, hogy időközben kidolgoznak valamilyen megoldást az ilyen termékek értékesítésére is.

Müller Zsolt, az OMV hálózatvezetője megkeresésünkkor megerősítette, hogy cégüknél is azonnal érzékelhető lesz az üzemanyag árának csökkenése. Becsléseik szerint valamivel több mint tíz forinttal lesz olcsóbb a benzin, és 9-10 forinttal a gázolaj. Müller Zsolt hozzátette: a könyvkereskedelem a benzinkutaknál nem jelent komoly forgalmat, így – bár még cégen belül folynak az egyeztetések a kérdésről – várhatóan technikailag kivitelezhető lesz a kézileg kiállított számlás rendszer.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!