Hírek

2006.12.27. 13:04

Csalódott Sólyomban Mikola

Mikola István szerint alkotmányellenes az egészségügyi ellátórendszer átalakításáról szóló törvény

B. B.

Mikola István szerint alkotmányellenes az egészségügyi ellátórendszer átalakításáról szóló törvény, mivel nincsenek régiók. A Fidesz szakpolitikusa csalódott, amiért a köztársasági elnök aláírta „kórháztörvényt”, ezért a Fidesz az Alkotmánybírósághoz fordul – jelentette be Mikola István, a párt egészségpolitikusa tegnap.

Az Orbán-kormány egészségügyi minisztere szerint a nem létező régiók az önkormányzatok feje fölött döntenek a kórházi ágyszámokról. Mikola kezdeményezni fogja, hogy ne kaphassanak mentességet az építményadó alól azok a benzinkutak és boltok, amelyek gyógyszert is árulnának a pénteken hatályba lépő új gyógyszertörvény alapján.

Sólyom László „sokkal pozitívabban gondolkodik” az egészségügy átalakításáról, mint a Fidesz, hiszen aláírta mind az öt reformtörvényt – reagált Mikola bejelentésére Schvarcz Tibor, az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának szocialista alelnöke. A képviselő szerint csúsztatás, hogy mentességet élveznek az építményadó alól azok a vállalkozások, amelyek gyógyszert is árusítanának, hiszen az adómentesség csak új gyógyszertár létesítésére vonatkozik.

Ezek is érdekelhetik