Hírek

2006.12.11. 09:47

Pető: erős MSZP-s nyomás Molnár Lajoson

Erős szocialista párti nyomás nehezedik Molnár Lajosra (SZDSZ) az egészségügyi reform ügyében, mondta Pető Iván, a szabaddemokraták ügyvivője hétfő reggel az MTV Nap-kelte című műsorában.

BAMA

"Minden koalíciós döntés kompromisszumos" - mondta az ügyvivő arra a felvetésre, hogy az MSZP budapesti egészségügyi tagozatának elnöke, Havas Szonja a János Kórház igazgatója, és az általa vezetett intézmény utólag mégis bekerült a kiemelt kórházak közé.

Az ügyvivő provinciálisnak nevezte azokat a szempontokat, amelyek alapján a kiemelt kórházak számát az eredeti elképzelésekhez képest megnövelték. Így jöhetett létre az a helyzet, hogy a fővárosban a Semmelweis egyetem által működtetett kiemelt Kútvölgyi tőszomszédságában szintén a kiemeltek közé került egy 200 éves kórház, rossz infrastruktúrával - hozott példát a politikus.

Molnár Lajos egészségügyi miniszteren múlik, enged-e ilyen és hasonló nyomásoknak - fogalmazott Pető Iván, aki szerint, ha nem enged a miniszter, bukik az egész ügy. "Akkor is érdemi a változás, ha az eredeti elképzelésekhez képest engedményeket teszünk" - mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!