Hírek

2007.07.22. 17:35

Megállapodtak a vasutasok a tárcával, nem lesz sztrájk

Z. M.

Elmarad a hétfőre meghirdetett vasutas sztrájk megállapodtak a vasúti közlekedés biztonságáról a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) és a Mozdonyvezetők Szakszervezete. A megállapodást vasárnap írta alá Garamhegyi Ábel, a GKM államtitkára és Kiss László, a Mozdonyvezetők Szakszervezetének elnöke.

Borsik János, a Mozdonyvezetők Szakszervezetének ügyvezető elnöke azt mondta: a megállapodás után már a megvalósítás a legfontosabb. Garamhegyi Ábel azt közölte: megértették az érdekképviselet aggodalmait, a vasúti közlekedés biztonságával kapcsolatos jogszabályalkotás bekerül a tárca jogszabály-alkotási tervébe.

Borsik János a megállapodás menetére utalva azt mondta: a sztrájkbizottság megalakítása után lettek „pörgősebbek” az események. A mozdonyvezetők 90 százaléka támogatta aláírásával a sztrájkot. Borsik János közölte: a megállapodás értelmében növekszik az ellenőrzések száma, gyakoribb lesz a tapasztalatok kiértékelése, általános és áttekinthető képzési folyamatok indulnak el. Garamhegyi Ábel elmondta, hogy az adatok nem mutatják azt, hogy romlana a vasúti közlekedés biztonsága.

Ezek is érdekelhetik