Hírek

2008.06.28. 14:41

Az MSZP választmány is támogatja a dobogókői javaslatokat

Az MSZP választmánya is támogatja a Dobogókőn megfogalmazott javaslatokat, amelyeket a miniszterelnök ismertetett nyitóbeszédében. Erről Simon Gábor a választmány elnöke nyilatkozott az MTI-nek a testület ülése után, szombaton.

MTI

Megjegyezte: érdemi politikai vita volt, amelyben majdnem huszan szóltak fel. Simon Gábor szerint az évadzáró választmányi ülés erősítette azt a kettős funkciót, ami a testület politikai szerepfelfogásából adódik: a pártban és a kormányzati működésben a korrekció illetve a stabilitás biztosítása. Az ülés szünetében, korábban tartott sajtótájékoztatóján beszámolt arról, hogy a választmány tagjainak véleménye alapján készítettek egy 130 oldalas, belső használatra szánt kiadványt "Kormányszervo", avagy a nagy nyári műhelymunka" címmel. Ebben - ismertette - megfogalmazták többek közt: a cselekvőképes kormányzásra van szükség annak érdekében, hogy 2010-ben eséllyel induljon az MSZP a választásokon.

Kérdésre válaszolva szakpolitikusként hangsúlyozta: nem kizárni kell az embereket a segélyezésből, hanem együttműködésre bírni őket, ami egyébként most is szerepel a törvényben. Felhívta a figyelmet arra, hogy az összes munkanélküli negyven százaléka 30 év alatti. A monoki önkormányzat döntésével - miszerint szociális segélyt csak az kap, aki közmunkát is végez - kapcsolatos népszavazásról úgy vélekedett: ez nem olyan kérdés, amelyet ilyen módon kell eldönteni, mert ez nem szolgálja a szakmai szempontokat. Ne politikai akciózgatás, és egymásra licitálás legyen az ügyben! - jelentette ki. Simon Gábor a választmányi ülésen a miniszterelnöknek egy kormányvédőt adott át, mondván "a testület védi a kormányt". Az újságírók közt pedig egy focilabdát sorsoltak ki, azzal az instrukcióval, hogy "inkább ebbe rúgjanak bele, mint a kormányba".

Ezek is érdekelhetik