Hírek

2008.06.12. 08:26

Eb-fotel: a nagy nevek döntöttek

A Csehország – Portugália mérkőzés meggyőző portugál győzelemmel zárult.

Nagy Tamás

A csehek az elején megpróbálták meglepni Decóékat, igyekeztek a térfelükön labdát szerezni, de váratlan helyzetből gólt kaptak.
Ez megfogta északi szomszédainkat, bár nem sokkal később egyenlíteni tudtak. Ez lélektani fordulat volt, ebből azonban több is akadt a meccsen. Felipe Scolari abban reménykedett, hogy a nagy egyéniségek meglepő húzásokra képesek. Így is történt, Portugáliának a nagy nevek hozták meg a sikert, akik mindig is meghatározták a játékukat. Miközben Csehország válogatottjának nem akadt vezéregyénisége, noha ráfért volna az együttesre egy ilyen típusú futballista. Kollert is behozták, de az ívelésekkel nem lettek veszélyesebbek.

Egy edző számára sportszakmai csemege volt, bár lehet, hogy néhányan nem élvezték annyira, mert számukra esetleg nem tűnhetett eléggé szórakoztatónak. Szerintem azonban az volt, a négy gól még a legfanyalgóbbakat is kielégítette. Két hasonló játékrendszer csatázott egymással, jól ki lehetett venni az egymásra figyelő párokat a pályán. Egyik csapat sem dominált a másik felett.

A végén a portugálok tudatosan átengedték a kezdeményezést Baroséknak, akik az egyenlítés reményében mentek is előre, de túlzottan is gépies focit játszottak, ebben nem volt benne az, hogy belövik a másodikat. A ragyogó Deco aztán gyorsan elvégzett egy szabadrúgást, ebből megszületett Portugália harmadik találata.
Kicsit túlzottnak érzem a gólkülönbséget, egy gól volt a két válogatott között, de kettő lett.

Ezek is érdekelhetik