Hírek

2008.06.19. 12:06

Szigorú ellenőrzés az Erzsébet téren

Szigorúan ellenőrzi az V. kerületi önkormányzat, hogy betartja-e az este nyolc órától életbe lépő csendrendeletet az Erzsébet téri gödörben működő szórakozóhely - közölte Rogán Antal (Fidesz), a főváros V. kerületének polgármestere csütörtöki sajtótájékoztatóján.

polgármester, Rogán, Antal, Erzsébet tér, Oktatási és Kulturális Minisztérium, szórakozóhely

A polgármester rámutatott: nagyon szigorúan vizsgálják majd, hogy a gödörben lévő, egyébként működési engedéllyel nem, csak ideiglenes kitelepedési engedéllyel rendelkező szórakozóhely betartja-e a csendrendeletet. "Ha azt tapasztaljuk, hogy a szórakozóhelyről kiszűrődő zaj zavarja a környéken élőket, akkor a kerület jegyzőjénél kezdeményezni fogom a szeszesital-forgalmazás betiltását" - hangsúlyozta Rogán Antal. A polgármester elmondta az Erzsébet tér a Fővárosi Önkormányzat tulajdona, de vannak részei, amelyek a Miniszterelnöki Hivatalhoz, mások pedig az Oktatási és Kulturális Minisztériumhoz tartoznak.

A tér "rendbetételének" első fázisában kettő mobil mellékhelyiséget helyezett el a parkban az V. kerületi önkormányzat, rendszeresen takarítanak ott, a helyi rendőrök és közterület-felügyelők pedig minden este, a nyár végéig járőröznek a gödör körül. Erre azért van szükség Rogán Antal szerint, mert a gödörben működő szórakozóhely miatt jelentősen megnövekedett a park forgalma, ezért például a mobil mellékhelyiségek sem jelentenek hosszú távú megoldást. Az ősz elején az önkormányzat felveszi a kapcsolatot a Miniszterelnöki Hivatallal, hogy közösen alakítsanak ki nyilvános illemhelyeket.

Ezek is érdekelhetik