Hírek

2010.04.06. 15:43

Bemutatták az új Pannonia motort

Bemutatták az új fejlesztésű Pannonia motorkerékpárt kedden Várpalotán; a 400 köbcentis 49 lóerős motort a Veszprém megyei városban gyártják majd.

MTI Eco

A Pannonia Bol d'' Or elnevezésű modellt magyarok tervezték és 90 százalékban a gyártása is hazai, a futóművét azonban Olaszországban készítették, a Moro Racing, illetve Stefano Favaro, Talmácsi Gábor magyar motorversenyző világbajnok menedzsere segítségével - mondta Mázló Imre, a Magyar Motorkerékpár Kft. ügyvezető igazgatója az új Pannonia bemutatóján kedden Várpalotán.

Emlékeztetett arra, hogy a maga korában a világpiacon is korszerű és népszerű magyar motor, a Pannonia első modellje 1954-ben készült el a Csepeli Motorkerékpárgyárban, s 1975 októberéig összesen 689 ezer darab gördült le a szerelősorról.

Mázló Imre elmondta: "feltámasztják" a maga korában igen népszerű Pannoniát, még pedig azt a modellt, amellyel 1956-ban Franciaországban, Monthléryben rendezett Bol d''Or (aranysisak) elnevezésű, 24 órás versenyen páros győzelmet szerzett Kurucz György és Reisz János.

Ezek is érdekelhetik