Hírek

2010.04.27. 16:46

Őszintén: mire elég a tb-járulék?

Ahhoz, hogy az egészségügy kikerüljön az intézményeket sújtó válságból, világos beszédre és bizalomra van szükség az új kormánytól – fogalmaztak a kórházvezetők.

Világgazdaság Online

Bebizonyosodott, hogy jelenlegi intézményrendszer a mostani költségvetésből nem tartható fenn, elkerülhetetlen a gyógyítási feladatok átrendezése, a szociális ellátás megoldása.

Őszintén meg kell mondani az embereknek, hogy mennyibe kerül az általuk elvárt gyógyítás, s mi fedezhető a tb-járulékból. Listát készítettek a kórházvezetők, s amint feláll az új minisztérium, a vezetői elé tárják az egészségügy jelenlegi állapotát.

Ám mindenkinek, így a kórházi menedzsmentnek is szembe kell nézni a gazdaság helyzetével, ezért a Magyar Kórházszövetség rövid, közép-, hosszú távú javaslatokkal készül a találkozóra. Elkerülhetetlen az azonnali forráspótlás.

A kórházi emberek biztatónak tartják, hogy a leendő kormányfő Orbán Viktor a prioritások között kezeli az egészségügyet. Ám azt is tudják: csak valid megbetegedési és halálozási adatokra lehet építeni a jövő egészségügyét.

Ezek is érdekelhetik