Hírek

2010.04.29. 11:08

Szalai nem csap le a blogokra

A Fidesz az új médiatörvényben a régi elképzelések szerint összevonná az ORTT-t és az NHH-t, és talán szabályozná az internetet is.

Világgazdaság Online - TV2.hu

Új szuper-médiatestületbe vonná össze a Fidesz az ORTT-t és a Nemzeti Hírközlési Hatóságot. Mint a Világgazdaság Online is megírta: az új médiatestületben nem lennének pártdelegáltak. Sajtóértesülések szerint a testületet a mostani fideszes ORTT-tag Szalai Annamária vezethetné.

"Nincsenek szerepálmaim, én végzem a dolgomat" - jelentette ki Szalai Annamária a TV2 Mokka című műsorában. Az ORTT fideszes delegáltja kifejtette: mindenekelőtt új médiatörvényt kellene alkotni, mielőtt konvergens hatóságot hoznának létre.

Kiemelte, hogy a 96'' óta érvényben lévő médiatörvény elavult, nem szabályozza kellőképpen az elektronikus médiumokat. "Itt mindenki arra gondol, hogy juj, majd lecsapunk a blogokra is, de nyilván nem erről van szó" - mondta Szalai Annamária.

Mindenki érdeke, hogy egyszerűbb és átláthatóbb irányítási-felügyeleti mechanizmusa legyen a közmédiumoknak – mondta a Duna Televízió reggeli háttérműsorában Szalai Annamária, a médiahatóság Fidesz által jelölt tagja, a párt médiapolitikusa. Az intézmények esetleges integrációjára vonatkozóan ő is várja az új kormányzat elképzeléseit. Megjegyezte: személy szerint azt szeretné, ha az intézményi struktúra átalakítása és az új szabályozás nem egyszerűen kétharmados többséggel, hanem teljes konszenzussal születne meg.

Ezek is érdekelhetik