Kék hírek, bulvár

2008.12.19. 16:00

Olaszliszkai dezsavű Siófokon

Siófoki romák vertek meg két fiatal férfit még szerdán este Siófok kiliti városrészében. A balhé a Jegenyesoron egy autóbaleset miatt robbant ki, amelyben a vétlen autóban utazó idős roma asszony megsérült, de nem súlyosan.

Kolumbán Tünde

A helyszínen pillanatok alatt mintegy 80 fős roma banda verődött össze, akik nemcsak a balesetet okozó fiatal férfinak, de a segítségére siető barátjának is nekiestek.
Az olaszliszkai lincselésre emlékeztető esetben a megtámadott két férfinak szerencséje volt, hiszen 8 napon belül gyógyuló sérülésekkel megúszták a balhét.

A siófoki rendőrök 3 férfit azonosítottak be, akik résztvettek a verekedésben, őket hajnalban kommandósok vitték be a rendőrségre. Tóth Milán, a Siófoki Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezető helyettese elmondta: a verekedők ellen csoportos garázdaság miatt indítottak eljárást, és kezdeményezik a balhézó csapat tagjainak előzetes letartóztatását.



Úgy tudjuk, hogy az elfogott verekedők családja és az egyik cigány kisebbségi önkormányzati tag is felháborodott például azon, hogy a kommandósok hajnalban gyűjtötték be a garázdasággal gyanúsított férfiakat. A hozzátartozók közül volt, aki úgy fogalmazott, hogy bezzeg "a másik cigányokat" nem hozták be a rendőrségre.
Németh Zsolt, a siófoki cigány kisebbségi önkormányzat elnöke kérdésünkre elmondta: őt eddig nem keresték meg a romák azzal, hogy az elfogások miatt panaszuk lenne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!