Kék hírek, bulvár

2009.04.02. 15:44

BB Évit gondnokság alá helyezte a bíróság

Hivatalosan is gondnokság alá helyezte a bíróság BB Évit. Úgy tudni, a döntést azért kellett meghozni, mert a kaposvári lány súlyos betegségben szenved. Nem képes önmagáról gondoskodni, döntéseket hozni.

Jakab Edit

Az elmúlt években úgy tűnt: rendeződik a szerencsétlen sorsú lány élete: megnyerte a televízióban a valóság show-t, ám a megnyert pénz hamar "elpárolgott". Aztán arról szóltak a hírek, hogy párra talált és anya lesz. Párja azonban elhagyta, egyedül hozta világra kisfiát. Eleinte mindenki azt remélte, hogy a kis jövevény újra megszépíti a lány életét. Ám újra csak mélypontra került, a kicsivel nem törődött, őt nagynénje és annak férje nevelik, akik a lehetőségeikhez képest mindent megtesznek, hogy a kisfiúnak mindene meglegyen.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Évi nagyon beteg
[/caption]

Közben Párkányi Évinek a rendőrséggel is meggyűlt a baja, ám a bíróság a lány állapota miatt nem tudta lefolytatni az eljárást. Újra párra talált, egy nála jóval idősebb férfi személyében, ám ez sem segített. Ráadásul a férfi nemrégiben meghalt. Évi pedig, bár időről időre megpróbálkoznak a kezelésével, nem fogadja el a segítséget.



A bíróság csütörtökön úgy döntött: gondnokság alá helyezi a lányt. Ám hogy ki lesz a hivatalos gyám, még nem tudni. Apai nagymamája próbált segíteni, de azt mondta: nem vállalja a gyámságot. Befogadja unokáját, amíg el nem dől a sorsa, de hetvenévesen nem tud ilyen felelősséget vállalni. Évire ugyanis nagyon nehezen lehet hatni. Az édesanya szintén nem vállalta el, hogy a lánya gyámja legyen. Nem arról van szó – mondta – hogy ne gondoskodna a lányáról. Szereti, és segíteni szeretne rajta. De úgy véli: Évi nagyon beteg.

– Aki nem éli át ezt, nem is tudja, min megyünk keresztül – válaszolta kérdésünkre Terike, az édesanya. – Évi nem tud gondolkodni, nincs egy összefüggő gondolata, mondta. Folyamatos felügyeletre szorul, amit én nem tudok megtenni, mert valakinek elő kell teremteni, ami a megélhetéshez szükséges.

Az anya úgy gondolja: Évinek az lenne a legjobb, ha egy erre szakosodott intézményben, szigorú felügyelet mellett kezelnék. Akkor néhány hónap alatt, bízik benne, rendbe jöhetne. Ha nem így lesz, nem várható változás a lány állapotában.

Amúgy az asszony elmondta: a felröppent hírekkel ellentétben neki nincs párja. Bár lenne, mondta, talán úgy könnyebb lenne elviselni ennyi csapást. De csak az unokájának él, akit nagyon szeret.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!