Kék hírek, bulvár

2009.04.02. 15:44

BB Évit gondnokság alá helyezte a bíróság

Hivatalosan is gondnokság alá helyezte a bíróság BB Évit. Úgy tudni, a döntést azért kellett meghozni, mert a kaposvári lány súlyos betegségben szenved. Nem képes önmagáról gondoskodni, döntéseket hozni.

Jakab Edit

Az elmúlt években úgy tűnt: rendeződik a szerencsétlen sorsú lány élete: megnyerte a televízióban a valóság show-t, ám a megnyert pénz hamar "elpárolgott". Aztán arról szóltak a hírek, hogy párra talált és anya lesz. Párja azonban elhagyta, egyedül hozta világra kisfiát. Eleinte mindenki azt remélte, hogy a kis jövevény újra megszépíti a lány életét. Ám újra csak mélypontra került, a kicsivel nem törődött, őt nagynénje és annak férje nevelik, akik a lehetőségeikhez képest mindent megtesznek, hogy a kisfiúnak mindene meglegyen.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Évi nagyon beteg
[/caption]

Közben Párkányi Évinek a rendőrséggel is meggyűlt a baja, ám a bíróság a lány állapota miatt nem tudta lefolytatni az eljárást. Újra párra talált, egy nála jóval idősebb férfi személyében, ám ez sem segített. Ráadásul a férfi nemrégiben meghalt. Évi pedig, bár időről időre megpróbálkoznak a kezelésével, nem fogadja el a segítséget.A bíróság csütörtökön úgy döntött: gondnokság alá helyezi a lányt. Ám hogy ki lesz a hivatalos gyám, még nem tudni. Apai nagymamája próbált segíteni, de azt mondta: nem vállalja a gyámságot. Befogadja unokáját, amíg el nem dől a sorsa, de hetvenévesen nem tud ilyen felelősséget vállalni. Évire ugyanis nagyon nehezen lehet hatni. Az édesanya szintén nem vállalta el, hogy a lánya gyámja legyen. Nem arról van szó – mondta – hogy ne gondoskodna a lányáról. Szereti, és segíteni szeretne rajta. De úgy véli: Évi nagyon beteg.

– Aki nem éli át ezt, nem is tudja, min megyünk keresztül – válaszolta kérdésünkre Terike, az édesanya. – Évi nem tud gondolkodni, nincs egy összefüggő gondolata, mondta. Folyamatos felügyeletre szorul, amit én nem tudok megtenni, mert valakinek elő kell teremteni, ami a megélhetéshez szükséges.

Az anya úgy gondolja: Évinek az lenne a legjobb, ha egy erre szakosodott intézményben, szigorú felügyelet mellett kezelnék. Akkor néhány hónap alatt, bízik benne, rendbe jöhetne. Ha nem így lesz, nem várható változás a lány állapotában.

Amúgy az asszony elmondta: a felröppent hírekkel ellentétben neki nincs párja. Bár lenne, mondta, talán úgy könnyebb lenne elviselni ennyi csapást. De csak az unokájának él, akit nagyon szeret.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!