Kék hírek, bulvár

2009.08.14. 14:23

Őssejt-ügy: két magyar asszisztensnőt hallgattak ki

Gyanúsítottként hallgatta ki a Nemzeti Nyomozó Iroda azt a két asszisztensnőt, akik az őssejt-ügybe keveredett orvosoknak segítkeztek két vidéki városban.

Sonline

Gyanúsítottként hallgatott ki és emberi test tiltott felhasználásának bűnsegédletével vádol két asszisztensnőt a Nemzeti Nyomozó Iroda csütörtökön az őssejt-ügyben. A két magyar nőt közvetlenül irányította a gyanúba keveredett amerikai-ukrán és a magyar orvos. A nyomozóiroda azt feltételezi, hogy a két nő szervezte meg a beavatkozásokat. Beleértve a kezelés idejének, helyének, a fizetés összegének, módjának megbeszélését.


Az egyik asszisztens a fentieken túl egyes esetekben egészségügyi asszisztensi feladatokat is ellátott, például infúzió bekötése illetve az őssejtet tartalmazó anyag befecskendezése. Bucsek Gábor, a Nemzeti Nyomozó Iroda főosztályvezetője a Sonline megkeresésére azt mondta, hogy két vidéki városban tevékenykedett a két asszisztensnő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!