Kék hírek, bulvár

2009.10.21. 08:20

Rálőttek egy cigány házára és ürülékkel kenték be kerítését

Korábban légpuskával rálőttek, tegnap virradóra pedig egy vödör emberi ürülékkel kenték be a bolhói Pfeifer Vendel kerítését és kertkapuját.

Nagy László

A 65 éves cigány férfi és élettársa kilenc éve költözött a faluba, a helyiek szerint csendesen élnek, semmivel nem adtak okot a támadásokra.

– Ürülékkel vastagon bekenve a kerítés és a kapu. Ez a látvány fogadott bennünket reggel – mondja felindultan az idős ember. – Az edényt is megtaláltuk, amiben idehozták. Egy moslékosvödör, bedobták az udvarunkba. Nincs két hónapja, hogy légpuskával rám lőttek. A töltényt azóta is őrzöm. Akkor feljelentést tettem, de aztán meggondoltam magam, mert békességet akartam. Most azonban végképp elfogyott a türelmem.

Nem csak a reggeli megalázás miatt tettem feljelentést a rendőrségen, hanem a korábbi lövöldözés miatt is. Bízom benne, hogy a vödörről használható ujjlenyomatokhoz jutnak majd. Évek óta tart már ez az áldatlan állapot; volt olyan reggel, hogy arra ébredtünk: az éjszaka beszögelték a kapunkat.

Pfeifer Vendel  azt mondja: sejti, hogy kik tehették. Az egyik közeli magyar családra gyanakszik, akik rendszeresen szidják őt és élettársát, s többször a kiírtásukkal fenyegetőztek. A légpuskás támadásért és a tegnap hajnali gyalázatért egyaránt őket tartja felelősnek. Állítása szerint azért haragszanak rá, mert néhány éve egy veszekedésnél békíteni próbált. – Úgy látszik, sosem lesz nyugtunk, pedig nem adtunk rá okot, hogy így bánjon velünk bárki is. A rendőrség mellett roma jogvédő szervezetektől is segítséget kérünk – mondta el Pfeifer Vendel lapunknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!