Kék hírek, bulvár

2009.12.06. 19:19

Ilyen még nem volt! Falopás miatt irány a dutyi

Falopás miatt vettek szabálysértési őrizetbe két tolvajt a Kaposvári Rendőrkapitányság munkatársai.

Jakab Edit (www.police.kaposvar.hu)

Nemrégiben még nem kellett volna tartania a tetten éréstől sem a két tolvajnak. Mivel az ellopott érték alapján tulajdonképpen egy szabálysértési eljárással megúszták volna. A törvény azonban változott, és most kisebb értékekért is a rács mögé kerülhettek. A Kaposvári Rendőrkapitányság szabálysértési őrizetbe vett két férfit, akiket a Nagybajomi Rendőrőrs munkatársai értek tetten falopáson.

A törvény szerint a rendőrség a szabálysértési őrizet intézményét akkor alkalmazhatja, ha a cselekményt elkövető személyt olyan szabálysértésen érnek tetten, amire a bíróság elzárást is kiszabhat büntetésül. Ilyen például a terménylopás, vagy falopás is.

A kaposvári rendőrök a szabálysértési őrizetet három esetben alkalmazták az elmúlt másfél hónapban, eddig azonban csak olyan járművezetőkkel szemben alkalmazták, akiket a vezetéstől eltiltottak.A nagybajomi eset az első a kapitányságon, de a megyében is, amikor az intézményt szabálysértési értékre elkövetett lopás elkövetőivel szemben alkalmazták. A szigortól várják ezen cselekmények számának csökkenését. A két tolvaj sorsáról a Kaposvári Városi Bíróság legkésőbb keddig dönt.

Ezek is érdekelhetik