Kék hírek, bulvár

2010.04.08. 16:56

Jobbik-akció? Dávid-csillagot pingáltak a Fidesz plakátjaira

A Fidesz elnöke szerint a Jobbik-aktivisták letépték, megrongálták a párt plakátjait. A Jobbik elnöke szerint az ő plakátjaikat is letépték.

F. Szarka Ágnes

Dér Tamás, a Fidesz kaposvári elnöke arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy csütörtökre virradó éjjel a Jobbik aktivistái Kaposváron letépték, rongálták a pártjuk és jelöltjeik plakátjait.

Állítása szerint az elmúlt hetekben folyamatosan ezt tették, de csak most találtak rá bizonyítékot. Feltűnő volt, hogy a rongálások során az MSZP plakátjait nem bántották. Eddig csak gyanították, hogy a tisztességet, megújulást, elszámoltatást hirdető Jobbik áll a plakátrongálások hátterében. Szerdán éjjel 22.50. perckor a kaposvári Arany téren azonban lebuktak a Jobbikos aktivisták: fényképfelvételek bizonyítják, hogy megrongálták és átragasztották a Fidesz plakátjait. Ennek során Dávid-csillagot firkáltak az MSZP jelölt plakátjára, valamint a ,,Fidesz” szót átírták ,,zsidesz”-re.

Tettenéréskor az elkövetők azzal védekeztek, hogy a Fidesz nem hagy helyet nekik a ragasztásra. Elismerték azt is, hogy az MSZP plakátjait nem tépték le. A leleplezésnek három szemtanú volt, s a plakátolás során használt autó rendszáma is a városi Fidesz rendelkezésére áll. A tettenérés bizonyítja: a Jobbik nem a kommunista utódpártot, az MSZP-t, hanem a Fideszt tekinti ellenfelének-ellenségének.

Az ügyben a Fidesz kaposvári szervezete büntető feljelentést tesz, valamint a Területi Választási Bizottságnál is bejelenti az esetet. Egyben felszólítja a Jobbikot, fejezze be törvénysértő tevékenységét!

Nemes Károly, a Jobbik kaposvári elnöke, országgyűlési képviselőjelöltje megkeresésünkre azt mondta, hogy Dér Tamás állításának az ellenkezője is igaz. Az ő plakátjaikat is letépték, illetve átragasztották, bizonyíthatóan fideszes aktivisták.



– Volt elég hely a városban plakátot ragasztani, nem kellett volna senkinek se tépkednie – közölte Nemes Károly –, de ha már így történt, nem állhatunk ott minden aktivista háta mögött. Ha tényleg úgy történt, ahogy a Fidesz állítja, akkor elnézést kérünk az érintettektől. Ám ha csak ügyes kampányfogás a nyilatkozat, akkor elvárjuk, hogy minket is kövessenek meg.

A közleménnyel kapcsolatban megkerestük Kéki Zoltánt, a választási iroda vezetőjét, aki azt mondta: csütörtök délutánig nem kaptak ilyen tartalmú bejelentést. Egyébként minden, az egyéni választással kapcsolatos jelzést a választási bizottságnak három napon belül kell kivizsgálnia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!