Kék hírek, bulvár

2010.05.16. 16:46

Ennyi! Megrázó balesetek, sokkoló reklámok - videó!

Csak úgy lehet megelőzni a balesetet, ha odafigyelünk egymásra és betartjuk a közlekedés szabályait, beleértve a biztonsági eszközök használatát is.

Sonline

Sokkoló reklámok, képek és hírek, rendőrségi videók, bemutatók, road show-k – a Kaposvári Rendőrkapitányság mindent megtesz annak érdekében, hogy a somogyi megyeszékhelyen biztonságosabbá tegye a közlekedést. Amióta az ENNYI! kampányt bevezették, azóta kevesebb a baleset és a közlekedésben résztvevők is jobban odafigyelnek egymásra. A kapitányság célja a megelőzés!



Agresszív balesetmegelőzési kampányt indított még 2009 januárjában a Kaposvári Rendőrkapitányság. Az ENNYI! kampánnyal azt szeretnék elérni, hogy az emberekben tudatosuljon: csak úgy lehet közlekedni, hogy odafigyelünk egymásra. Autósokra, gyalogosokra, kerékpárosokra, babakocsit toló anyukákra.



A szabálytalankodók kiszűrésére felhasználják a rendőrök a közterületi kamerák felvételeit is, így senki sem menekülhet a felelősségre vonás elől. Emellett szinte mindennapos rendőri jelenléttel biztosítják a somogyi megyeszékhelyen a biztonságos közlekedést.



Számos videofelvételt kapott a Sonline.hu szerkesztősége a Kaposvári Rendőrkapitányságtól, melyen szabálytalankodó sofőröket rögzítettek. Volt olyan autós, aki centikkel húzott el a zebrán átkelő babakocsit toló anyuka előtt. Hajmeresztő – szabálytalan – előzéseket, piroson áthajtó autósokat és szabálytalankodó bicikliseket is rögzítettek a kamerák.

A Kaposvári Rendőrkapitányság több eseményt is szervezett, ahol a biztonságos közlekedést népszerűsítették. A nyár beköszöntével a motorosokra fektettek nagyobb hangsúlyt. Szimuláltak egy balesetet, melyet a motoros nem élt túl. Kipróbálhattak egy speciális szemüvegen keresztül, milyen az, ha valaki piásan pattan motorra vagy ül volán mögé.



A legutóbbi rendezvény a Tesco parkolójában volt, ahol szintén a motorosokra hívták fel a figyelmet, valamint a legsérülékenyebb korosztályt játékos rendezvényeken oktatták a KRESZ-re, a biztonságos közlekedésre. Az eseményen több sztárvendég is tiszteletét tette: meghívták Mókust, a World Stunt Riding világbajnokot és Szentgyörgyi Rómeó hatszoros aerobic világbajnokot.



A Kaposvári Rendőrkapitányság ENNYI! kampányához több híresség is csatlakozott: Bezerédi Zoltán Kossuth-díjas színművész a biztonsági öv használatát népszerűsítette, míg Deák Bill Gyula a mozgássérültek számára fenntartott parkolóhelyekért kampányolt. Kovács István olimpiai bajnok, profi világbajnok ökölvívónk és Talmácsi Gábor gyorsasági motoros vb-győztes a motorozás szabályainak betartására, illetve a bukósisak használatára hívta fel a figyelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!