Kék hírek, bulvár

2010.06.11. 16:57

Halál a hurokban: állatkínzásért felelnek az orvvadászok

Állatkínzás miatt emelt vádat a Kaposvári Városi Ügyészség egy fiatalkorú és három felnőtt férfival szemben, akik hurkolással vadásztak a Nagybajom környéki erdőben.

Jakab Edit

A két fiatalabb vádlott januárban egy délelőtt a Nagybajomhoz tartozó vadászati területre, az úgynevezett Már-szigetre mentek, ahol egyikük négy darab sodronyból készített hurkot helyeztek el 30-40 centiméteres magasságban.

Két nappal később a vádlottak ismét kimentek a vadászterületre. Látták, hogy a hurkokban egy vemhes gímszarvastehén és egy gímszarvasborjú fekszik (az állatok értéke összesen 300 ezer forint). A szerencsétlen állatok a hurokban saját magukat megfojtva, több órás szenvedés után múltak ki. A vádlottak az elejtett állatokat segítség nélkül nem tudták elszállítani, ezért visszamentek Nagybajomba, és mindketten segítségül hívták édesapjukat.Négyen mentek vissza az erdőbe, ahol az elejtett állatokat kizsigerelték, megnyúzták, feldarabolták, kicsontozták, majd a vadhúst elvitték. A lopott húst zsákokba tették és kerékpárral akartak elmenekülni a helyszínről, de a rendőrök elfogták őket.
Az ügyészség a négy férfi ellen állatnak különös szenvedést okozva elkövetett állatkínzás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat. A vádlottak közül az a fiatal, aki a hurkokat kihelyezte, előzetes letartóztatásban van.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!