Kék hírek, bulvár

2011.09.29. 11:22

A vádlott szerint nem szúrt, az áldozat szaladt bele a késbe

Két és fél év börtönbüntetésre ítélte emberölés kísérlete miatt a megyei bíróság azt a pogányszentpéteri férfit, aki tavaly decemberben a helyi presszóban vitába keveredett egy másik ott italozóval, s végül hasba szúrta.

a.v

Az ítélet szerint a vádlott a büntetés felének letelte után – ahogyan azt a bíróság Stohl Andrásnál is elrendelte – feltételesen szabadlábra bocsátható.

A vádlott – akinek viszonya az önkormányzati voksolás előtt romlott meg vitapartnerével, ugyanis nem volt hajlandó annak feleségére szavazni a polgármester-választáson – végig tagadta, hogy szúrni akart, szerinte részeg kocsmatársa saját lendületétől szaladt a pengébe, amikor meg akarta őt ütni.A tanúk azonban a sértetti verziót erősítették – bement a mosdóba rendbe szedni magát, majd miután kilépett a nyugdíjas vádlott azonnal szúrt –, így a bíróság az idős férfi bűnössége mellett tette le a voksát. A tárgyalásvezető, mivel a penge a sértett máját is elérte, nem fogadta el a védői hivatkozást sem, mely szerint csak életveszélyt okozó testi sértés történt, hanem emberölés kísérletében mondta ki bűnösnek a vádlottat.
Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, az ügyvéd és védence enyhítésért fellebbezett. A per a Pécsi Ítélőtáblán folytatódik.

Ezek is érdekelhetik