Kék hírek, bulvár

2011.09.06. 11:00

Kiégett egy étterem Balatonlellén, egy ember megsérült, fotók

Kigyulladt egy étterem Balatonlellén, a lángok két másik vendéglőre is átterjedtek. A tűzben egy ember megégett, az anyagi kár meghaladja a 30 millió forintot.

Sonline

Kigyulladt egy étterem Balatonlellén, a Móló sétányon, a helyszínre a balatonboglári, a siófoki és a marcali tűzoltók vonultak.
– A tűz a főzőtérben keletkezett, ahonnan a lángok továbbterjedtek a tetőszerkezetre, közel 120 négyzetméter állt lángokban az előkészítő helyiség többi részére, a berendezési tárgyakra majd a raktára és a szociális helyiségekre is – tájékoztatott a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. – A lángok átcsaptak a két szomszédos vendéglátó egységre is, ahol az előkészítő helyiségek, a hűtő kamrák és a nyílászárók károsodtak.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Kiégett egy étterem Balatonlellén - fotók: Tűzoltóság - Balatonboglár
[/caption]
Elsőként a boglári egységek értek a helyszínre, akik azonnal megkezdték a tűz oltását, valamint kihozták az épületből a gázpalackokat. Közben az E.ON munkatársai áramtalanították a több étteremből álló épületsort. A tűzoltók körülbelül fél óra alatt megfékezték a lángokat.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Jelentős anyagi kár keletkezett
[/caption]

A tűzeset során egy férfi a karján és az arcán égési sérüléseket szenvedett, őt a mentők a siófoki kórházba szállították, de nem kellett kórházban tartani. A tűzben az egyik étterem teljesen kiégett, további kettő pedig csak részben károsodott. A tűzoltók megakadályozták a lángok átterjedését a közeli kétszintes társasházra. Az anyagi kár több mint 30 millió forint.

A helyszínen egy másik személyt is orvosi ellátásban részesítettek, de úgy tudjuk, ő nem a tűzben sérült meg, hanem a sokkhatás miatt kezeltek. A tűz gócpontja az olajsütőnél lehetett, egyelőre arról nem érkezett szakértői állásfoglalás, történt-e emberi mulasztás a berendezés használata közben a tűzeset idején.

Horváth Iván, balatonboglári tűzoltóparancsnok elmondta, hogy a több tízmilliós kár mellett a több vendéglátó-ipari egységre is kiterjedő tűzben körülbelül 50 millió forint értékű a megmentett érték. A parancsnok aláhúzta, hogy a lángokból 15 pb-gázpalackot hoztak ki a tűzoltók. Könnyen tragédiába torkollhatott volna  a mentés is, hiszen ezek közül kettő már robbanásközeli állapotba került a tűzben.

A vendégeket már nem a tűzoltóknak kellett kimenteniük, mert szerencsére a tűz keletkezése után nem sokkal egy, a sétányon tartózkodó rendőrjárőr-pár megkezdte a kigyulladt étterem kiürítését.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A lángok két másik vendéglőre is átterjedtek
[/caption][caption id="" align="aligncenter" width="334"] A balatonboglári, a siófoki és a marcali tűzoltók vonultak
[/caption]

Ezek is érdekelhetik