Kék hírek, bulvár

2013.09.17. 11:50

Vádat emeltek a rendőröket rágalmazó polgármester ellen

Nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt emelt vádat a kaposvári ügyészség Drávapiski polgármestere, Mali Zoltán ellen.

Vas András

A faluvezető – aki a kétezres évek második felében SZDSZ-es tagtoborzásairól, majd az uzsorások elleni felszólalásairól vált ismertté – tavaly ősszel adott telefonos interjút az egyik pécsi internetes újságnak, s a cikkben erőteljesen bírálta a baranyai rendőrök hozzáértését, egyúttal kijelentette, „számos olyan esettel találkoztam, amikor maguk a rendőrök tüntették el a bizonyítékokat”.Utóbbi az ügyészség szerint alkalmas rá, hogy nagy nyilvánosság előtt rontsa a Baranya megyei Rendőr-főkapitányság állománya megbecsülését, megsértse a rendőrök becsületét, s Mali Zoltán tisztában volt vele, mi áll a cikkben – uzsoraügyekben nyilatkozott az internetes portálnak –, ugyanis elküldték neki a kéziratot, s azt változtatás nélkül jóváhagyta.
Az ügyészség pénzbüntetést kért a vádlottra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!