Kék hírek, bulvár

2014.01.02. 14:36

Vádat emeltek a szentbalázsi asszonygyilkos ellen

Bíróság elé állítják a szentbalázsi gyilkost: emberölés és más bűncselekmény miatt emelt vádat egy 23 éves férfi ellen a megyei főügyészség.

Vas András

A fiatal férfi, Cs. Lajos 2011 óta élt élettársi kapcsolatban a 44 éves – Kaposvárról a faluba költözött, s korábban egy presszóban dolgozó – asszonnyal, akivel rendszeresen veszekedtek. Tavalyelőtt október 28-án is összekaptak, vitájuk dulakodássá fajult, s a férfi úgy orrba vágta élettársát, hogy a nőnek vérezni kezdett az orra, majd egy műanyag zsinórral megfojtotta az asszonyt.A takarókba tekert holtestet a használaton kívüli udvari vécébe cipelte, földet hordott és téglákat dobált rá – más verzió szerint rádöntötte a használaton kívüli budi falát –, aztán felhívta élettársa testvérét, s azt hazudta neki, hogy a nő elhagyta, s elutazott valahová. Ezután átment a szomszédos étterembe, ahol bort vásárolt, s közben hangoztatta, az asszonynak viszi az italt. Két nap múlva pedig bejelentette a kaposvári rendőrségen a nő eltűnését.

A hatóság emiatt először közigazgatási eljárást indított az ügyben, ám a férfi meghallgatásai során kiderült, bűncselekmény történt, s Cs. Lajos be is ismerte a gyilkosságot, sőt, a holtest rejtekhelyét is megmutatta a rendőröknek. Akik a házkutatás során egy puskát és húsz, hozzá tartozó lőszert is találtak, melyet a vádlott elmondása szerint tavaly márciusban talált a szentbalázsi erdőben, így lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés miatt is eljárás indult ellene.

A rendőrség december elején adta át vádemelési javaslattal az ügyet a megyei főügyészségnek, a vádhatóság pedig a vádiratban börtönbüntetést indítványozott a tárgyalására április óta előzetesben váró férfi ellen.

Ezek is érdekelhetik