Kék hírek, bulvár

2014.02.04. 10:24

Bíróság előtt a lellei lottózó kétszeres kirablója

Fegyveresen rablás miatt emelt vádat két balatonlellei férfi ellen a fonyódi ügyészség, egyikük ráadásul kétszer rabolta ki ugyanazt a lottózót.

Vas András

Az elsőrendű vádlott 2012. augusztus 25-én halászsapkában és napszemüvegben lépett be a lottózóba, kezében egy forgótáras fegyvernek látszó tárggyal, s az alkalmazottól a bevételt követelte, majd 826 ezer forintot a táskájába pakolva elmenekült a helyszínről.Miután a rablás után a rendőrség nem akadt a nyomára, egy idő után úgy döntött, ismét rablással szerez pénzt. Tavaly januárban megegyezett a másodrendű vádlottal, hogy újra próbálkoznak a lellei lottózóban. Február 23-án az elsőrendű vádlott – miközben társa a bejárat előtt figyelt – egy kapucnis pólóban, arcát egy sállal eltakarva lépett be a helyiségbe, s a korábban is használt fegyvernek látszó tárggyal ismét a bevételt követelte az alkalmazottól, aki át is adott neki 454 ezer forintot.

A vádlottak ezek után elmenekültek a helyszínről, majd a másodrendű lakásában megosztoztak a rablott pénzen. Ezúttal azonban nem sikerült meglépniük a rendőrök elől, így tárgyalásukra előzetes letartóztatásban várnak. Az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztést javasolt ellenük a vádiratban.

Ezek is érdekelhetik