Kék hírek, bulvár

2014.07.02. 15:26

Hiába menekült, félholtra verte a nagybajomi asszonyt élettársa

Jelentősen súlyosbítva a Kaposvári Törvényszék ítéletét a Pécsi Ítélőtábla nyolc év fegyházra ítélt egy nagybajomi férfit, aki tavaly májusban féltékenységből csaknem agyonverte élettársát.

Vas András

A pár kapcsolatában kiemelt szerepet kapott az ital, gyakran néztek a pohár fenekére, s ilyenkor sokszor össze is vesztek, az afférok során a férfi meg is verte asszonyát. A sorozatos balhéknak végül a férfi külföldi munkavállalása vetett véget: tavaly januárban kezdett dolgozni Nyugat-Európában, ahonnét rendszeresen küldött pénzt élettársának.Májusban aztán hazatért szabadságra, s ekkor az ismerősei elárulták neki, távollétében a nő több férfivel is kapcsolatot tartott közös lakásukban. A következő közös italozás során, mely természetesen újabb veszekedéshez vezetett, a vádlott felelősségre is vonta emiatt az asszonyt, akit aztán kétszer ököllel arcon vágott, majd a földre rogyó nőt össze-vissza rugdosta a felsőtestén és a fején.

A nő bemenekült a fürdőszobába, párja azonban rátörte az ajtót, s belökte a kádba, majd kivonszolta az udvarra. Ahol tovább rugdosta, s a verésnek csak egy utcáról a rendőrségnek telefonáló nő tudott véget vetni. A bántalmazott asszonyról a kórházba szállítás után kiderült, életveszélyes az állapota, többek között súlyosan megsérült a mája is.

A megyei főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete miatt emelt vádat a férfi ellen, ám a Kaposvári Törvényszék csak életveszélyt okozó testi sértés miatt ítélte el: négy évre küldte börtönbe. A verdikt ellen az ügyész eltérő minősítés és súlyosítás, míg a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Az ítélőtábla a vádhatóság érveit fogadta el, s a vádirat alapján különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérletében mondta ki bűnösnek a férfit. Ennek megfelelően jelentősen megemelte a büntetését is, ráadásul nem börtönbe, hanem fegyházba küldte. A vádlott akár hosszabb időre is rács mögé kerülhetett volna, ám az ítélőtábla enyhítő körülményként értékelte, hogy az asszony megbocsátott társának. Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik