Kék hírek, bulvár

2016.01.10. 10:11

Durva pusztítás az erdőben: tarra vágták az akácfákat a tolvajok

A férfi és a nő 28 köbméter akácfát vágott tarra és vitt el egy lengyeltóti erdőből, ezzel állományában olyan károsodást okoztak, mely még jelentős beavatkozással sem állítható helyre.

Sonline

A Fonyódi Rendőrkapitányság kisebb értékre üzletszerűen elkövetett lopás bűntett és helyre nem állítható károsítást eredményező környezetkárosítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást két lengyeltóti lakos ellen.A rendelkezésre álló adatok alapján a 35 éves nő és a 64 éves férfi 2014. november 28. és 2015. január 6. között kitermelt és eltulajdonított – az igazságügyi erdőgazdálkodási szakértői vélemény alapján – közel 28 köbméter akácfát egy lengyeltóti erdőterületről. A szakértői vélemények alapján a területen elvégzett durva és szakszerűtlen fakitermelés – tarvágás – során az erdő állományában olyan károsodást okoztak, amelynek korábbi állapota még jelentős beavatkozással sem állítható helyre.

A nyomozók Sz. G.-t és H. G.-t gyanúsítottként hallgatták ki, s az eljárás során szabadlábon védekezhettek. A rendőrök a nyomozást a napokban befejezték és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg a Fonyódi Járási Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik