Kék hírek, bulvár

2016.03.01. 10:31

Beismerő vallomás: tizenkétszer csaptak le a betörők

A Kaposvári Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást két somogyszili férfi ellen.

Sonline

Ismeretlenek egy lakatlan somogyszili ház ajtajáról lefeszítették a lakatot, és az ingatlanból gázpalackokat, háztartási eszközöket és egy kerékpárt loptak el. A körzeti megbízottak és a nyomozók azonosították és elfogták a 19 éves P. L.-t és a 24 éves H. Z.-t, akik a bűncselekmény, valamint több korábbi somogyszili betörés elkövetésével is megalapozottan gyanúsíthatóak voltak. A két férfit az egyenruhások előállították az Igali Rendőrőrsre, ahol mindkettőjüket gyanúsítottként hallgatták ki.

P. L. kihallgatása során a bűncselekmény elkövetését elismerte, s azt is elmondta, hogy tavaly február óta további hat ingatlanba ment be jogtalanul és azokból füstölt húsokat, kézi szerszámokat, szerszámgépeket, motorfűrészeket, gázolajat, gázpalackot, permetezőt, kávéfőzőt vitt el.
Társa, H. Z. szintén beismerő vallomást tett. A férfi úgy nyilatkozott, hogy tavaly június óta öt ingatlanból lopott el szerszámgépeket, hosszabbítókat és szeszes italokat, de volt olyan ház is, ahová betört, de nem vitt el semmit.

A Kaposvári Rendőrkapitányság az eljárást befejezte és a nyomozati iratokat bíróság elé állítási javaslattal küldte meg a Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik