Kék hírek, bulvár

2016.03.01. 14:05

Mergancz Sándor a Katonai Rendészeti Központ élén

A központ alaptevékenységei közé tartozik például Magyarország függetlenségének, területi épségének és határainak katonai védelme.

C. A.

Megalakult az MH Katonai Rendészeti Központ, Mergancz Sándor dandártábornok parancsnoksága alatt. A központparancsnok ünnepélyes kinevezésekor, a Petőfi Sándor laktanyában jelen volt Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök.



A honvedelem.hu megírta: az állománygyűlésen elhangzott, hogy a március elsejével megalakuló központ alaptevékenységei közé tartozik a rendészeti és a bűnüldözési feladatok mellett például Magyarország függetlenségének, területi épségének és határainak katonai védelme, a nemzetközi szerződésekből fakadó közös védelmi és békefenntartói megbízások ellátása, valamint a nemzetközi jog szabályaival összhangban humanitárius tevékenység ellátása, védelmi képesség fenntartása, illetve fejlesztése.

A dandár jogállású katonai szervezet élére Mergancz Sándor a Terrorelhárítási Központ állományából érkezett a parancsnoki pozícióba. Korábban Somogy megyei rendőrfőkapitánya volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!