Kék hírek, bulvár

2016.09.01. 16:09

Majdnem agyonütötte ismerősét egy léccel a férfi

Egy esztendővel enyhítette büntetését, s így hét és fél év fegyházra ítélt a Pécsi Ítélőtábla egy nagykorpádi férfit, aki egy léccel majdnem agyonütötte ismerősét.

A. V.

P. Norbert tavaly áprilisban a nagykorpádi művelődési házában szórakozott, amikor összetűzésbe keveredett egy férfival. Dulakodni kezdtek, ám ekkor az ügy másodrendű vádlottja elküldte P. Norbertet a helyszínről. Ő azonban csak ideiglenesen távozott, s kis idő múlva egy léccel a kezében tért vissza, s erősen hadonászva bement a táncparkettre. Miután a többség ismerte az agresszív férfit, jobbnak látták, ha távoznak, ám P. Norbert is kiment az udvarra, ahol hátulról lecsapta korábbi vitapartnerét. A sértett összerogyott, s mint utóbb kiderült, csak a véletlennek volt köszönhető, hogy megúszta 8–10 hetes sérüléssel, ugyanis bele is halhatott volna a fejére mért ütésbe.



A másodrendű vádlott a megtámadott segítségére sietett, P. Norbert azonban – ismét csak hátulról – őt is megütötte. Új ellenfele – noha szintén súlyos sérüléseket szenvedett – azonban felvette az elé dobott kesztyűt, így komoly verekedés alakult ki közöttük. S amikor az elsőrendű vádlott el akarta hagyni a helyszínt, utána ment az autójához, kinyitotta annak ajtaját, s kétszer megütötte.

Az elsőrendű vádlottat a Kaposvári Törvényszék első fokon, mint többszörös erőszakos visszaesőt életveszélyt okozó testi sértés kísérletében, súlyos testi sértésben és garázdaságban mondta ki bűnösnek, s halmazatban nyolc és fél év fegyházra ítélte, azt is kikötve, hogy nem bocsátható feltételes szabadlábra. A másodrendű vádlottnak garázdaság és könnyű testi sértés miatt kellett bűnhődnie: két évre próbára bocsátották. Utóbbi verdikt jogerősre emelkedett, az elsőrendű vádlott ügye viszont a fellebbezések miatt a Pécsi Ítélőtáblára került, s a grémium pedig egy évvel csökkentette is a fegyházbüntetést. Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!