Kék hírek, bulvár

2017.04.05. 10:32

Összejátszottak a 18 milliós hagyatékért

Jogerősen végrehajtandó börtönbüntetést szabott ki a Kaposvári Törvényszék arra a családsegítő nőre, aki egy polgármesterrel és harmadik társukkal összejátszva megszerezte egy örökös nélkül elhunyt idős vízvári férfi 18 millió forintos hagyatékát.

K.G.

Jogerősen végrehajtandó börtönbüntetést szabott ki a Kaposvári Törvényszék arra a családsegítő nőre, aki egy polgármesterrel és harmadik társukkal összejátszva megszerezte egy örökös nélkül elhunyt idős vízvári férfi 18 millió forintos hagyatékát. Az első fokú bíróság korábban mindhárom vádlott bűnösségét megállapította, azonban az ügyészi indítványtól eltérően a családsegítő nővel szemben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki. Az első fokú ítélet ellen az ügyész fellebbezett a családsegítő büntetésének súlyosításáért. Ennek eredményeként a Kaposvári Törvényszék a nővel szemben végrehajtandó szabadságvesztést és közügyektől eltiltást szabott ki jogerősen. Az ügyészség polgári ügyben elkövetett hamis tanúzás, csalás, valamint közokirat- és magánokirat-hamisítás miatt emelt vádat.


A másodrendű vádlott Heresznye polgármestereként napi kapcsolatban állt a közeli településen családsegítőként tevékenykedő harmadrendű vádlottal, aki 2013. júniusban megtudta, hogy Vízváron örökös nélkül meghalt egy férfi és információkat szerzett a hagyatékról is. Elhatározták, hogy megszerzik az örökséget. Bevonták az elsőrendű vádlottat, egy rossz anyagi helyzetben lévő ismerősüket. 3 millió forint juttatás ellenében felajánlották neki, hogy hamis végrendelettel megkaparinthatnák az elhunyt férfi hagyatékát.

A hagyatéki eljárás során az ismerős férfi a a hamis végrendeletet becsatolta, ennek alapján a közjegyző 2014. márciusban átadta neki az örökhagyó 4,8 millió forint értékű ingatlanát és mintegy 13 millió 200 ezer forintot érő értékpapírokat. A visszaváltott értékpapírokból megszerzett készpénzből az elsőrendű vádlott 7 millió forintot átadott a faluvezetőnek, továbbá az ingatlan kulcsait is, míg magának megtartott a korábbi megállapodásnak megfelelően 3 millió forintot. Később az elsőrendű vádlott tudomást szerzett az örökhagyó két életbiztosításáról is, amelyekre a biztosító 2 millió forint kifizetést teljesített részére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!