Kék hírek, bulvár

2017.05.16. 13:20

Késsel a kezében követelt pénzt az ingyenes vécéért

Pénzt követelt az ingyenes illemhely használatáért egy ittas férfi a balatonlellei vasútállomáson, és rugós késsel megfenyegette a betérőket, hogy fizessenek neki. Másodfokon ítélték el mindezért a Kaposvári Törvényszéken.

K. G.

– Balfácánság volt – mondta a tárgyaláson a vádlott ügyvédje, aki korábban az első fokú ítélet ellen enyhítésért fellebbezett a védencével. Hangsúlyozta, hogy a 29 éves férfi nagyon megbánta tettét, és azóta szakított az italozó életmódjával.
– Nem tudtam, hogy mit csinálok. Az alkoholfogyasztásom menekülés volt a külvilág elől – csatlakozott a vádlott.



Az eset tavaly augusztusban történt, az egyik legforgalmasabb idegenforgalmi időszakban és helyen Lellén, hangsúlyozta az ügyész. A 29 éves férfi egész nap italozott, majd fenyegetni kezdte az illemhelyre járókat, hogy fizessenek neki. Egy kerékpártúrán lévő csapat tagjaiban kellő félelmet keltett. Ennek ellenére ketten nem fizettek, hanem szóltak egy közeli árusnak, aki értesítette a rendőrséget. Egy harmadik fiatal végül adott 120 forintot a késes férfinak, aki erre köszönetképpen megölelte, mondván ő egy rendes ember.

A tettes annyira részeg volt, hogy elmenni sem tudott, a nyilvános vécé közelében fogták el a rendőrök később. Azóta előzetes letartóztatásban van. A Kaposvári Törvényszék helybenhagyta a Fonyódi Járásbíróság ítéletét, vagyis a tettesre rablásért és rablás kísérletéért hét év fegyházbüntetést szabtak ki jogerősen. A bíró indoklásában kiemelte: sohasem a megszerzett összeg nagysága dönti el a rablás tényét, és a sértettekben a késes fellépés valóban ijedelmet idézett elő, ezért nem látott okot az ítélet enyhítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!