Katasztrófavédelem

2019.05.13. 13:54

Balesetek, tüzek és kidőlt fák miatt vonultak a tűzoltók

Öt tűzeset, három baleset, tizenhárom kidőlt fa és leszakadt faág eltávolítása várt a megye tűzoltóira az elmúlt napokban.

Sonline

Kigyulladt Balatonszárszón egy negyven négyzetméter alapterületű nyaraló tetőszerkezete. A tulajdonos megkezdte az oltást a siófoki hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt. A lángok károsították a tető negyedét. A tűzoltók megbontották a tetőt izzó gócok után kutatva. Az oltási munkálatokat követően hőkamerával is átvizsgálták az épületet. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Marcali-Szőlőhegyen az út menti árokba hajtott egy személygépkocsi, ahol hídfejnek csapódott majd az úttesten fejtetőn állt meg. A marcali hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. A mentők két embert kórházba szállítottak.

Kaposváron, a Dombóvári úton is az árokban landolt egy gépjármű, amelynek vezetője a tűzoltók kiérkezése előtt kiszállt a gépkocsiból, őt súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A város hivatásos tűzoltó a gépjárművet áramtalanították.

A megye tűzoltói a hétvégén a mentőszolgálat munkatársainak is segítséget nyújtottak, valamint egy meghibásodott emelőkosárból mentették le az ott dolgozó munkást. Vasárnap pedig főként kidőlt fák és leszakadt faágak eltávolítását végezték megyeszerte a hivatásos, az önkormányzati és az önkéntes tűzoltók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában