Közélet

2007.06.21. 17:08

Pofonnal vett elégtételt az apa, mert lelocsolták a lányát

Állítják, egy szülő megpofozott két ötödikes fiút a kaposvári Zrínyi iskolában, mert lelocsolták a lányát. Értetlenül állnak az iskola pedagógusai és a szülők a minap megtörtént eset előtt.

F. Szarka Ágnes

Sportnapot tartottak az iskolában, játékos vetélkedőket szerveztek a gyerekeknek. Az ifjak felszabadultan játszottak, vetélkedtek és a nagy meleg miatt locsolták először saját magukat, majd egymást. Ez a tett verte ki a biztosítékot az egyik szülőnél. – A lelocsolt kislány telefonált az édesapjának, hogy hozzon neki száraz ruhát – mondta Puska Zoltán az iskola igazgatója.

– A férfi bejött az iskolába, és nekiesett a két fiúnak. Az egyiket megütötte, a másikat a falnak lökte, a portásasztalt megrugdosta. Az egyik pedagógus lélekjelenléte gátolta meg a további ütleget, rákiabált a magából kivetkőzött férfira és kivezette az épületből. Hivatalból értesítettem a rendőrséget és a bántalmazott gyerekek szüleit, akik megtették a feljelentést. Mindig nyitott iskola voltunk, egy szülő bármikor bejöhetett. Most el kell gondolkodnunk a hogyan továbbon. De nem szabad, hogy egy elvetemült ember gaztette megfélemlítse a gyerekeket és megrontsa a szülők és az iskola között kialakult jó viszonyt.
A szülők vérmérséklet szerint reagáltak a történtekre. Többségük nem érti az esetet.

– Csak hallomásból ismerem a történteket. Ez nem az iskola hibája – mondta egy szülő, akinek gyermeke is ebbe az iskolába jár. – És nem a kislány szégyene, de őt érinti a legkellemetlenebbül. Mélységesen felháborít az eset. Lehet, hogy legközelebb valaki az én gyerekemet fogja eltángálni valami apró-cseprő dolog miatt, csak azért mert játszanak? Hogy jön valaki ahhoz, hogy megüssön egy gyereket? 
– Torzult személyiségre vall vagy nagyon  ideges emberre az ilyen eset – mondta másikuk. – Érthetetlen. Persze egy gyereken könnyű elégtételt venni! De szerintem oka sem volt a verekedésre!

A kislány édesapja állítja, hogy nem ütött meg senki.

– Az igaz, hogy a két gyereket lerántottam az asztalról amin ültek, őket, és még a rokonságukat is elmondtam mindennek, de nem ütöttem – mondta. – A lányom zokogva hívott fel telefonon, hogy két fiú nem hagyja békén és azonnal vigyem haza. Csurom vizesen és bőgve várt. Mint kiderült lefogták és a szájába kólát öntöttek. A kislány az orrán nem kap levegőt, majdnem megfulladt. A tanév során már többször előfordult, hogy panaszkodott, mert ez a két gyerekek molesztálta. Az osztályfőnök azzal intézte el, hogy biztosan szerelmesek belé. Azt hiszem másnál is elszakadt volna a cérna. Hangsúlyozom, hogy nem ütöttem meg egyiket sem. A rendőrségen ugyanezt már elmondtam, a bíróság majd eldönti kinek van igaza.

A rendőrség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés miatt indított eljárást.

A rendőrség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés miatt indított eljárást. -->

Ezek is érdekelhetik