Közélet

2008.06.17. 20:07

A nyugdíjáért verhették agyon az asszonyt - fotókkal

Vérbe fagyva találtak meg egy idős asszonyt kedden reggel Osztopánban. Haláltusája percekig tarthatott. A 69 éves nőt vélhetően a nyugdíjáért ölték meg; a tettes után nagy erőkkel nyomoz a rendőrség.

Harsányi Miklós

Órákra lezárták kedden délelőtt a Mátyás király utcát, ahol saját házában verték agyon az idős nőt. Úgy tudjuk, a hölgyet fia kedden reggel vitte volna a kórházba. A szomszéd, Ujságh Tibor nyugalmazott tanár nemsokkal a fiatalember érkezése előtt fedezte fel a holttestet. Az ajtót nyitva hagyta a tettes.
– A meggyilkolt asszony véresen feküdt az ágyban – idézte fel a rémes pillanatokat a szomszéd. – A gyilkos paplannal takarta le áldozatát. Focilabda nagyságú vérfoltot láttam a párnán is; kegyetlen halála lehetett a szerencsétlen nőnek.

Ujságh Tibor szerint az elkövető valószínűleg a kerten át ment a házba. A faluban azt beszélik: kétszer már betörtek az asszonyhoz. Először élelmet, később csaknem 100 ezer forintot vitt magával a tolvaj.
– Hétfőn osztották ki a nyugdíjat, a gazember nyilván azt rabolta el – fakadt ki Bajzik Józsefné. – Úgy hallottam, hogy dulakodtak a házban. Lehet, hogy többen bántalmazták Irénkét? Szegénykém becsületes volt, mindannyian szerettük. Nem értem, hogy miért ölték meg.

A máskor csendes Mátyás király utca felbolydult. Kisebb csoportba verődve beszélgettek az asszonyok; az áldozatot évtizedek óta ismerték. Szabó Gyuláné azt mondta: olyan ember életét oltották ki, aki soha senkit nem bántott. – Irénke beteg volt, mostanában elég ritkán mozdult ki az otthonából. Mégis, amikor találkoztunk, mindenkihez volt egy-két kedves szava. Kórházba készült, de oda már nem jutott el. Két fia és a családja siratja.

A helyszíni szemle és a nyomrögzítés dél körül ért véget. Bíró Gábor, a megyei rendőr-főkapitánysdág szóvivője a helyszínen lapunknak elmondta: az idős asszonyt oly mértékben bántalmazták, hogy a helyszínen életét vesztette. Az ügy részleteit szakértők bevonásával vizsgálják.

Ezek is érdekelhetik