Közélet

2008.06.27. 19:54

Dobrev Klára helyett szemesi nőé lehet a kötcsei telek

Elővásárlási jogot jelentett be egy balatonszemesi nő arra a kötcsei ingatlanra, amiért Dobrev Klára, a miniszterelnök felesége korábban 17,2 millió forintot ígért.

Kolumbán Tünde

Ezt Feledy Gyula, Kötcse polgármestere is megerősítette. Elmondta: a jogszabály szerint az egykori kemping területére elővásárlási joga van mindazoknak, akik a falu 15 kilométeres körzetében élnek, és a térségben legalább három éve bejelentett lakcímmel rendelkeznek. Póczné Nagy Erzsébet hétfőn jelentette be vételi szándékát.

Feledy Gyula annyit tud az új vevőjelöltről, hogy nagyszabású fejlesztési tervei vannak a területen. Megpróbáltuk elérni a balatonszemesi nőt, de nem sikerült. Úgy hírlik, az Őrségben található tanyáján tartózkodik. Szemesen azt beszélik, ő vásárolta meg Balatonőszödön azt a birtokot is, ahol tavaly nyáron megöltek egy külföldi férfit.

Póczné Nagy Erzsébetnek nyolc napon belül szerződést kell kötnie a tulajdonossal, és ki kell fizetnie a 17,2 millió forintos vételárat. Ha erre nem kerül sor, akkor Dobrev Kláráé a telek.

Ezek is érdekelhetik