Közélet

2008.06.19. 16:45

Drog miatt menekültek az ámokfutók, elsodorták a rendőrt

Kábítószer volt abban a csomagban, amelyet a rendőrök elől menekülve dobtak ki autójukból kiskorpádi sorompórongálók. Ezt megerősítette a rendőrség, miután szakértőkkel vizsgáltatták meg a fehér port.

Jakab Edit

Azt, hogy milyen kábítószerről van szó, a nyomozás érdekében nem hozzák nyilvánosságra.  Egy bejelentés nyomán a minap egy autót akartak ellenőrizni a járőrök a kiskorpádi sorompónál. Ám amikor a  rendőrök elindultak a jármű felé, a sofőr a gázra taposott, elsodorta a rendőröket, átszakította a sorompót és elmenekült. A figyelmeztető, illetve az autóra leadott lövések sem állították meg. A kommandósok a menekülő tettesek nyomába eredtek, s e közben azt is látták, hogy az autóban ülők egy csomagot hajítottak ki az ablakon, amelyben kábítószer-gyanús anyag volt.

A jómadarakat Taszáron sikerült elfogni. A testvérpár – közülük egyikük büntetett előéletű – egyik tagját, aki állítása szerint az autót vezette, a Kaposvári Nyomozó Ügyészségen Őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki. Őt hivatalos személy elleni erőszakkal és közúti veszélyeztetéssel is gyanúsítják. Egyébként a két fiatalember ellen kábítószerrel visszaélés gyanúja miatt indult eljárás.

Ezek is érdekelhetik