Közélet

2008.06.04. 20:21

Trianon-emlékmű közadakozásból

Vastaps közepette avatták fel a Balatonszabadiban felállított Trianon emlékművet, a 88 évvel ezelőtti békediktátum aláírásának évfordulóján. A szoboregyüttes elkészítését még az év elején kezdeményezte Bóka István, az Együtt Balatonszabadiért Egyesület alelnöke.

Kolumbán Tünde


Az avatón Molnár Árpád polgármester arról beszélt, hogy nem volt könnyű a magyarság számára az elmúlt 8 évtized. – A politika soha nem látott válságban van, az emberek élete egyre rosszabb – jelentette ki a polgármester és hozzátette: talán épp a nehézségek dacára a falu közössége nagyszerű példáját adta az összefogásnak azzal, hogy a Trianon emlékmű közadakozásból készült el. – A civil szervezetek és a lakosság soha nem látott módon támogatta, hogy legyen helye a sorsfordító emlékezésnek. 

A Nagy-Magyarországot jelképező kőtömbből, keresztből és Nagyboldogasszony szoborból álló emlékmű elkészítéséért  Varga Gábor keramikus művész nem kért honoráriumut. Balatonszabadiban ekkora összefogással utoljára Kossuth Lajos halála után készült emlékmű a politikus tiszteletére.
Szerdán Kaposvárott is több szervezet tartott megemlékezést.

Ezek is érdekelhetik