Közélet

2008.11.19. 14:27

Szalmonella: még mindig nem tudják, mi okozta a fertőzést

Negatív eredménnyel zárult a Dráva Tej Kft-től beszállított minták vizsgálata – közölte szerdán délután szerkesztőségünkkel Lövey László megyei főállatorvos, a megyei élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi igazgatóságának igazgatója.

Harsányi Miklós

Az élelmiszerbiztonsági szolgálat regionális kaposvári laboratóriumában a barcsi tejüzemtől beszállított mintákat múlt csütörtök és péntek óta vizsgálták. Az első megbetegedések még november 3-án történtek.
Lövey László azt mondta: a Dráva Tejtől származó és a laboratóriumban vizsgált minták emberi egészségre nem jelentenek veszélyt.



– Az ügyben további vizsgálatokat folytatnak – hangsúlyozta az igazgató. – Az ott dolgozókat is ellenőrzik, s újabb vizsgálatoknak vetik alá azokat a nagyobb, iskolai és közintézményi konyhákat, ahol az elmúlt napokban megbetegedések fordultak elő. A konyhai dolgozók egészségi állapotát is vizsgálják.

Lövei László kiemelte: ezen vizsgálatok eredménye értékes adatokat ad majd az ÁNTSZ számára a járvány elemzéséhez.
Azt egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a szalmonella fertőzést. Úgy tudjuk, Pécsen pénteken sajtótájékoztatón ismertetik az ügy hátterét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!