Közélet

2009.01.23. 20:50

Török, portugál egységeit Atádra telepíti a Coats

További, a fejlesztést segítő támogatási lehetőségekről is szó esett azon látogatáson, melyen Kolber István kutatás-fejlesztési államtitkár és Rákóczi Attila, a térség országgyűlési képviselője a Coats Crafts Hungary nagyatádi gyárának vezetőjével, Serguey Detchevvel találkozott pénteken.

Csikós Magdolna

– Fontosnak tartom megismerni azt, hogy a gazdasági válság hogyan hat egy-egy cég életére, mindennapjaira, logisztikai fejlesztéseire – mondta Kolber István. – Nagyatádon a cérnagyárban nagyon jó tapasztalatokat szereztem. Emelkedett a termelésállomány, és szerencsére foglalkoztatási gondok sincsenek. A jelenlegi 521 dolgozó stabilnak tudhatja munkahelyét, s várhatóan további létszámnövelésre lesz lehetősége az üzemnek.

Az államtitkár kiemelte: a gazdasági világválság idején a legfontosabb feladat az, hogy pénzhez, forráshoz juttassák a cégeket, így a munkahelymegtartás és a fejlesztési beruházások is biztosíthatók. A nagyatádi cérnagyár megismerésével, bemutatásával egybekötött találkozón elhangzott: a Coats törökországi és portugál gyáregységeit a tervek szerint Nagyatádra telepíti az egész Európában ismert multinacionális cég. Ezzel a gyártási, a kereskedelmi és logisztikai központ egyaránt Dél-Somogyba kerülhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!